BibTex RIS Kaynak Göster

Using Bacteriocins in Milk and Dairy Products

Yıl 2010, Cilt: 16 Sayı: 1, 113 - 120, 01.01.2010
https://izlik.org/JA28PG28HC

Öz

Bacteriocins produced by bacteria are ribosomally synthesed and antimicrobial peptides. Lots of strains of bacteria can produce bacteriocin. There are lots of researchs on using bacteriocins produced by lactic acid bacteria (LAB) which are known as safe (GRAS) in foods. With this respect bacteriocin experiments have been generally in meat and dairy products where can become spoilage easily. It is allowed to use nisin in cheese a dairy product, and with cheese the experiments about using nisin, pediocin, lacticin, variacin etc. are going on the other dairy products. In this review some experiments on using bacteriocins and their results on milk and dairy products are reported.

Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı

Yıl 2010, Cilt: 16 Sayı: 1, 113 - 120, 01.01.2010
https://izlik.org/JA28PG28HC

Öz

Bakteriyosinler bakteriler tarafından ribozomal olarak üretilen peptit yapısında antimikrobiyel bileşiklerdir. Birçok bakteri türü bakteriyosin üretme yeteneğindedir. Bunlar arasında güvenilir oldukları kabul edilmiş olan (GRAS) laktik asit bakterilerinin (LAB) ürettiği bakteriyosinlerin gıdalarda kullanımları üzerinde birçok çalışma bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar göz önüne alındığında bakteriyosin kullanım denemelerinin mikrobiyel bozulma açısından daha elverişli yapıya sahip olan et ve süt alanında olduğu görülmektedir. Bir süt ürünü olan peynirde günümüzde nisin kullanımına izin verilirken, peynirle beraber diğer süt ürünlerinde nisin, pediosin, laktisin, variasin gibi bakteriyosinlerin kullanımı üzerine çalışmalar devam etmektedir. Bu derlemede süt ve süt ürünlerinde bakteriyosinlerin kullanımı ile ilgili yapılmış olan bazı çalışmalar ve sonuçları incelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Evrim Güneş Altuntaş Bu kişi benim

Kamuran Ayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2010
IZ https://izlik.org/JA28PG28HC
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altuntaş, E. G., & Ayhan, K. (2010). Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 16(1), 113-120. https://izlik.org/JA28PG28HC
AMA 1.Altuntaş EG, Ayhan K. Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2010;16(1):113-120. https://izlik.org/JA28PG28HC
Chicago Altuntaş, Evrim Güneş, ve Kamuran Ayhan. 2010. “Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16 (1): 113-20. https://izlik.org/JA28PG28HC.
EndNote Altuntaş EG, Ayhan K (01 Ocak 2010) Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16 1 113–120.
IEEE [1]E. G. Altuntaş ve K. Ayhan, “Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 16, sy 1, ss. 113–120, Oca. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA28PG28HC
ISNAD Altuntaş, Evrim Güneş - Ayhan, Kamuran. “Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16/1 (01 Ocak 2010): 113-120. https://izlik.org/JA28PG28HC.
JAMA 1.Altuntaş EG, Ayhan K. Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2010;16:113–120.
MLA Altuntaş, Evrim Güneş, ve Kamuran Ayhan. “Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 16, sy 1, Ocak 2010, ss. 113-20, https://izlik.org/JA28PG28HC.
Vancouver 1.Evrim Güneş Altuntaş, Kamuran Ayhan. Süt ve Süt Ürünlerinde Bakteriyosinlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2010;16(1):113-20. Erişim adresi: https://izlik.org/JA28PG28HC