Araştırma Makalesi

Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi

Cilt: 4 Sayı: 8 30 Aralık 2018
PDF İndir
TR EN

Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi

Öz

Bu çalışmanın amacı Milli Eğitim Şuralarında değer, ahlak ve karakter eğitimi ile ilgili alınmış olan kararların değerlendirilmesidir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Veri toplama yöntemi olarak yazılı doküman incelemesi kullanılmış ve elde edilen veriler betimsel analiz ile çözümlenmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre milli eğitim şuralarında değer, ahlak ve karakter eğitimi ilk olarak 1939 yılında yapılan Birinci Milli Eğitim Şurasında “Lahikalar-Yüksek Öğretimin Hedefleri” bölümünde ele alınmıştır. İkinci milli eğitim şurasında okullarda ahlak eğitiminin geliştirilmesi ile ilgili komisyon kurularak geniş içerikli bir rapor hazırlatılmıştır ve rapor şurada kabul edilmiştir. On birinci ve on dördüncü milli eğitim şurasında değer, ahlak ve karakter eğitimi gündeme gelmemiştir. Ahlak ve karakter eğitimi ile ilgili milli eğitim şuralarında alınan kararların son yıllarda değerler eğitimi altında ele alındığı görülmektedir. Milli eğitim şuralarında değerler eğitimine son yıllarda daha çok ağırlık verildiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. KAYNAKÇA
  2. Anderson, D. R. (2000). Character education: who is responsible? Journal of Instructional Psychology, 27(3), 139-139.
  3. Aslan, E. (2011). Türkiye Cumhuriyeti'nin İlkokullarda İzlediği İlk Öğretim Programı:“1924 İlk Mektepler Müfredat Programı”. İlköğretim Online, 10(2).
  4. Aytan, T., & Güney, N. (2015). Milli Eğitim Şuralarında Değerler Eğitimi. Paper presented at the Eğitimde Gelecek Arayışları:Dünden Bugüne Türkiyede Beceri Ahlak ve Değerler Eğitimi Uluslararası Sempozyumu, Bartın.
  5. Bakırcıoğlu, R. (2014a). Ahlak Ansiklopedik eğitim ve psikoloji sözlüğü. Ankara: Anı Yayıncılık.
  6. Bakırcıoğlu, R. (2014b). Kişilik (Karakter) Ansiklopedik eğitim ve psikoloji sözlüğü. Ankara: Anı Yayıncılık.
  7. Battistich, V. A. (2008). Character education, prevention, and positive youth development. Journal of Research in Character Education, 6(2), 1-11.
  8. Büyüköztürk, Ş., Çakmak, E. K., Akgün, Ö. E., Karadeniz, Ş., & Demirel, F. (2008). Bilimsel araştırma yöntemleri. Ankara: Pegem Akademi.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

İsmail Keskin *
Dicle Üniversitesi
Türkiye

Taha Yazar
Dicle Üniversitesi
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

30 Aralık 2018

Gönderilme Tarihi

2 Mart 2018

Kabul Tarihi

20 Aralık 2018

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 4 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA
Keskin, İ., & Yazar, T. (2018). Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 4(8), 386-405. https://izlik.org/JA54FW48RD
AMA
1.Keskin İ, Yazar T. Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi. RTEÜSBD. 2018;4(8):386-405. https://izlik.org/JA54FW48RD
Chicago
Keskin, İsmail, ve Taha Yazar. 2018. “Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi”. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 (8): 386-405. https://izlik.org/JA54FW48RD.
EndNote
Keskin İ, Yazar T (01 Aralık 2018) Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 8 386–405.
IEEE
[1]İ. Keskin ve T. Yazar, “Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi”, RTEÜSBD, c. 4, sy 8, ss. 386–405, Ara. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA54FW48RD
ISNAD
Keskin, İsmail - Yazar, Taha. “Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi”. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4/8 (01 Aralık 2018): 386-405. https://izlik.org/JA54FW48RD.
JAMA
1.Keskin İ, Yazar T. Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi. RTEÜSBD. 2018;4:386–405.
MLA
Keskin, İsmail, ve Taha Yazar. “Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi”. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 8, Aralık 2018, ss. 386-05, https://izlik.org/JA54FW48RD.
Vancouver
1.İsmail Keskin, Taha Yazar. Milli Eğitim Şuralarında Değer, Ahlak ve Karakter Eğitimi ile İlgili Alınan Kararların Değerlendirilmesi. RTEÜSBD [Internet]. 01 Aralık 2018;4(8):386-405. Erişim adresi: https://izlik.org/JA54FW48RD

32674 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi © 2015 Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC-BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.