BibTex RIS Kaynak Göster

ANTROPEMETRİK ÖLÇÜLERE GÖRE BÜRO MASASI VE SANDALYESİ

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 71 - 84, 01.09.2013

Öz

“Antropemetrik ölçülere göre büro masası ve sandalyesi” adlı bu çalışmada örneklerin incelenmesi ışığı altında ergonomi uzmanları tarafından yürütülmüş olan bazı ölçüler belirlendi. Bu veriler kullanılarak insan ölçüleri ve mobilya tasarımı sırasında ortaya çıkan sorunlar değerlendirilmiştir. İnsan ölçüleri analiz edilmiş ve antropemetrik ölçülere göre büro masası ve sandalyesi ölçüleri ile ilgili öneriler getirilmiştir. MYO öğrencilerinin ortalamasını belirlemek için örnek grup olarak 35 öğrencinin ölçümlerini aldık. Değerlendirdiğimiz bu verilere göre antropometrik ölçülerine uygun çalışma masası ve sandalyesinin ölçüleri belirlenmiştir.

Kaynakça

  • pdf would not open

OFFICE DESK AND CHAIR DESIGN IN ACCORDANCE WITH ANTROMOMETRIC SIZES

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 71 - 84, 01.09.2013

Öz

In this study called “Antropometric office desks and chairs”, we have determined various sizes under the light of the investigation of the samples that had been carried by the specialist of ergonomic. By using these data we have evaluated the problems that have been accoutered during the design and application of human dimensions to the production. The sizes of the human body (legs, arm, knee-lip, length etc) dimensions have been analyzed and some recommendations have been done to the size of the antropometric office desks and chairs. To determine the size of average Turkish vocational students we have measured 35 students as an experiment group. According these dates we have evaluated and produced antropometric office desk and chairs.

Kaynakça

  • pdf would not open
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27TD32UT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Telli Bu kişi benim

Süleyman Şenol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Telli, A., & Şenol, S. (2013). ANTROPEMETRİK ÖLÇÜLERE GÖRE BÜRO MASASI VE SANDALYESİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi71-84.

.