2. Dergiye basılmak üzere gönderilen bilimsel çalışmalar, kamu hukuku, özel hukuk ve mali hukuk alanlarına ilişkin bulunmalı ve daha önce başka bir yerde yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
3. Dergiye gönderilecek makalelerde Sadece İlk Harfi Büyük olacak şekilde, Türkçe ve İngilizce olarak “Öz” ile “Anahtar Kelimeler” yer almalı ve anahtar kelimelerde yer alan sözcüklerin de yine Sadece İlk Harfleri Büyük olmalı ve virgül ile birbirlerinden ayrılmalıdır (ayrıca bkz.
SHD Makale Şablonu).
4. Metin içerisinde içeri doğru girintili paragraflara yer verilmemeli, tüm paragraflar sola dayalı olarak oluşturulmalıdır.
5. Dergiye gönderilecek makalelerde, ilk sayfada makale başlığının altında yazarın ismine yer verilmeli, ismin yanında ( * ) simgesiyle oluşturularak sırasıyla akademik unvan, görevli olunan üniversite, fakülte ve bölümü ile yazarın kurumsal e-posta adresi ve ORCID numarasına yer verilmelidir (ayrıca bkz.
SHD Makale Şablonu).
6. Makale metni Cambria yazı tipi ve 11 punto kullanılarak 1.15 satır aralıklı olarak ve iki yana yaslanmış şekilde yazılmalıdır. Giriş ve Sonuç kısmı numaralandırılmamalıdır (ayrıca bkz.
SHD Makale Şablonu).
7. Yazılarda kullanılacak başlık simgeleri sırasıyla aşağıda gösterilen şekilde oluşturulmalıdır.
I. BİRİNCİ DERECEDE ALT BÖLÜM
A. İKİNCİ DERECEDE ALT BÖLÜM (A, B)
1. Üçüncü Derecede Alt Bölüm (1, 2)
a. Dördüncü Derecede Alt Bölüm (a, b)
aa. Beşinci Derecede Alt Bölüm (aa, bb)
aaa. Altıncı Derecede Alt Bölüm (aaa, bbb)
aaaa. Yedinci Derecede Alt Bölüm (aaaa, bbbb)
8. Dipnotlar, ilgili sayfanın sonuna sıralı numaralar hâlinde eklenmelidir. Dipnotlar Cambria yazı tipi ve 9 punto kullanılarak, 1 satır aralıklı olarak ve iki yana yaslanmış şekilde yazılmalıdır. Yararlanılan kaynaklara ilişkin metin içindeki atıflar, her bir sayfa sonunda dipnot olarak verilmelidir. Makalelerde yapılan atıflar İSNAD 2. Edisyon atıf sistemine uygun olarak yapılmalıdır. Atıf örnekleri için
https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/isnad-dipnotlu/ adresinden İSNAD 2. Edisyon-Dipnotlu Online Kılavuz'a bakılmalıdır. (1 Temmuz 2022 tarihinden sonra gönderilen makaleler için geçerlidir. )
9. Makalenin sonunda, makalede kullanılan kaynaklara yer verilmelidir. Kaynakça İSNAD 2. Edisyon'a uygun şekilde oluşturulmalıdır. Kaynakça örnekleri için
https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/isnad-dipnotlu/ adresinden İSNAD 2. Edisyon - Dipnotlu Online Kılavuz'una bakılmalıdır. (1 Temmuz 2022 tarihinden sonra gönderilen makaleler için geçerlidir. )
10. Yayımlanmak üzere gönderilecek çalışmalar, en az 100 en çok 250 kelimeden oluşacak Türkçe - İngilizce özet ve 750-1000 kelime arasında Genişletilmiş Özet (Extended Abstract) içermelidir. Çalışmalarda ayrıca Türkçe ve İngilizce başlık ve 5 adetten az olmamak üzere anahtar kelimelere yer verilmelidir (ayrıca bkz.
SHD Makale Şablonu).