Doç. Dr.
Tarsus Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
DEÜ İktisat lisans, Ekonometri yüksek lisans, Kanada Ottawa Üniversitesi Sistem Bilimleri Yüksek lisans ve İngiltere Lancaster Üniversitesi Yöneylem Araştırması/Yönetim Bilimleri dalında doktora dereceleri almıştır. 1999 Marmara depremi sonrası bölgede, bakanlık ve Valilikler bünyesinde Bilgi İşlem ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) projelerinin uygulanmalarında görev almıştır. Halen kamu kurum ve kuruluşları yanında değişik organizasyonlarda YBS ve CBS ile ilgili çalışmaların yapılmasına öncülük etmektedir. YBS Doçent ve profesörü olarak DEÜ YBS Bölümü kurucu başkanı olup, araştırma alanları bilgi sistemleri ve teknolojileri sistem analiz ve tasarımı, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0, CBS, nesnelerin interneti.
Doç. Dr.
Tarsus Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
He received his PhD in Computational Statistics. He is a Associate professor in Statistics at the Università degli Studi del Sannio (Italy) and also a professor in Statistics and Statistics for Business. His research interests focus on Multivariate Statistical Methods with particular attention to
Correspondence Analysis applied to problem of the evaluation of the Customer Satisfaction. He serves on the program and organizing committees of conferences in the field of Multivariate Methods and Decision Theory. He is author of more than 90 conference and high impact factor journal papers as Journal of Multivariate Analysis, Journal of Applied Statistics and Communication in Statistics – Theory and Methods; Journal of Statistical Planning and Inference. He coordinates several international projects. Actually he’s local coordinator of a Tempus project.
Dr Sheila Devi Michael is a Senior Lecturer in the Department of International and Strategic Studies at the Faculty of Arts and Social Sciences, Universiti Malaya. Her PhD research focused on human trafficking in Malaysia and was later published as a book. Dr Michael's primary research interests encompass migration, irregular migration, non-traditional security issues, human rights, and human governance. She has authored numerous articles on topics such as human trafficking, migrant smuggling, refugees, and migrant workers. Her current research centres on the pressing issue of child trafficking.
1993–1997 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans, 1997–2000 yılları arasında da İstanbul Üniversitesi SBE Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan ÖZDAL, “Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası ve Türkiye” konulu tezi ile Bursa Uludağ Üniversitesi SBE Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda doktor unvanını almıştır.
Ocak 2011’de Siyasi Tarih alanında Doçent unvanını alan Barış ÖZDAL, Ağustos 2016’dan itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı’nda Profesör öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.
Diplomasi Tarihi, Dünya Tarihi, Avrupa Güvenliği, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası Göç ve Nüfus Hareketleri, Türkiye-Ermenistan İlişkileri ile Kıbrıs Sorunu üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda makale, bildiri ve kitap bölümü tarafından yayımlanmıştır.