TFM'nin resmi web adresi aybu.edu.tr/tfm adresidir.
Dergide yayımlanan bilimsel çalışmalar Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde olabilir.
Yazılar daha önce başka bir yerde yayımlanmamış veya yayım için gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin başlığı, özeti ve anahtar kelimeler yazının dili (örneğin Türkçe) ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde olmalıdır.
Yazıların, özet ve kaynakça hariç en fazla 10.000 kelime olması gerekir.
Yazılarda 250 kelimeyi geçmeyecek şekilde bir özet ve 5 adedi geçmeyecek şekilde anahtar kelime bulunmalıdır.
Hakemler tarafından önerilen düzeltmeler yazar tarafından yapıldıktan sonra, gerekli görülmesi halinde, tekrar düzeltmeyi talep eden hakemin denetimine başvurulur.
Yazar, yayımlanması talebiyle TFM’ye gönderdiği çalışmanın basılı veya elektronik sürümünde veya üniversite tarafından yayımlanan basılı veya elektronik herhangi bir ortamda tam metin olarak çoğaltılması, işlenmesi, yayılması, temsili ve iletimine ilişkin olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne bedelsiz, süresiz, alt lisans verilebilir ve geri dönülemez bir kullanma hakkı tanımış olur. Üniversite bu hakkı kendi bünyesindeki herhangi bir birim adına kullanabilir. Sözleşme ile ilgili ayrıntılara buradan ulaşılabilir.
Çalışmalara dair ilk değerlendirme editör tarafından yapılır. Burada belirtilen kurallar ve bilimsel kriterlere uymayan yazıları geri çevrilir.
Makalelerin hakem incelemesi, kör hakemlik sistemi uyarınca, varsa yazar adı/adları ile yazara atıf yapan diğer bilgiler metinden çıkarıldıktan sonra en az iki hakem denetiminden geçirilmek suretiyle yapılır.
Hakem raporlarında düzeltme istenmesi durumunda yazarlar sadece belirtilen düzeltmeler çerçevesinde değişiklikler yapabilir.
Hakemlerden birisinin olumlu, diğerinin olumsuz görüş bildirmesi durumunda makale TFM Editör Heyeti veya üçüncü bir hakemin olumlu görüşü üzerine yayımlanabilir.
Yayımlanması herhangi bir sebeple uygun bulunmayan yazılara ait hakem değerlendirme formu yazarına/yazarlarına e-posta yoluyla iletilir.
Dergide yayımlanan çalışmalarda ileri sürülen görüşlerden doğabilecek her türlü sorumluluk yazarına aittir. Sorumluluğun ayrıntılarına buradan ulaşılabilir.
Dergide, hakem denetiminden geçen yazılar dışında; kitap, karar veya mevzuat tahlili veya bilgilendirici notlara da yer verilir.
Makaleler, editör ve hakem süreçlerinin tamamlanma sırasına göre yayımlanır.
Yazı içerisindeki başlıklar şu şekilde düzenlenmelidir:
Türk Mahkeme kararları için takip edilmesi gereken şekil aşağıdaki gibidir:
Merci İlgili Daire, Tarih, Karar (Kaynak). Örnek : Yargıtay 2. CD, 13.03.2012, 89 K. (Kazancı İçtihat Bankası). Ankara 5. ATM, 23.02.2015, 45/89 K. (Yargıtay Kararları Dergisi, s. 3). Ankara BAM 3. HD, 13.11.2023, 23/107 K.
Makalelerde sayfa altı dipnot sistemi kullanılmalıdır.
Özgün bir esere (arşiv belgesi vb.) atıf yapılması gerekiyorsa, tercih edilen yöntem tüm makalede yeknesak şekilde kullanmalıdır.