Yeme-içme eylemini dışarıda karşılanmasıyla birlikte yeme olgusu önemli
bir tüketim haline gelmiştir. Dışarıda yenen yemeklerde tercih edilen
restoranlar gösteriş unsuru olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada öğretim
elemanlarının restoran tercihinde gösterişçi tüketim eğilimlerinin ölçülmesi
amaçlanmıştır. Araştırmada nicel yöntem benimsenmiş olup anket tekniği
kullanılmıştır. Uygulanan çevrim içi anket 208 öğretim elemanı tarafından
yanıtlanmıştır. Araştırma
sonuçlarına göre; araştırmaya
katılanların cinsiyetlerine göre gösterişçi tüketim eğilimlerinde istatistiksel
olarak anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Ancak araştırmaya katılanların dışarıda
yemek yeme sıklığı arttıkça gösterişçi tüketim eğiliminin arttığı görülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Kasım 2019 |
Gönderilme Tarihi | 4 Ekim 2018 |
Kabul Tarihi | 22 Ekim 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 6 Sayı: 2 |