Bu çalışmanın amacı; ikincil konut sahiplerinin
gastronomik kişilik özelliklerinin, yiyecek tercihlerinin, bu tercihler altında
yatan sebeplerin ve de yiyecek tercihlerinde aile etkisinin belirlenmesidir. Erdek yöresi 10 ikincil konut sahibi
araştırma örneklemini oluşturmaktadır. Alan
yazın taraması sonucunda yarı-yapılandırılmış mülakat soru formu
hazırlanmıştır. Nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi ve betimsel
analiz uygulanan çalışmada derinlemesine görüşme tekniği ile katılımcılardan
veriler toplanmıştır. Verilere analizler MAXQDA Analytics Pro programı üzerinde
gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda katılımcıların çoğunluğunun deniz mahsullerini, zeytinyağlı sebzeleri ve beyaz-kırmızı etleri tercih ettikleri,
bu tercihlerinde özellikle sağlık,
tazelik ve lezzet faktörünün etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca
katılımcılarda neofobik ve neofilik kişilik özelliklerine
rastlanmıştır.
Yiyecek tercihleri gastronomi turizmi ikinci konut sahipleri MAXQDA
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Haziran 2021 |
Gönderilme Tarihi | 3 Mart 2019 |
Kabul Tarihi | 24 Şubat 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 8 Sayı: 1 |