BibTex RIS Kaynak Göster

ULUSAL TURİZM KONGRELERİNDE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ALANI İLE İLGİLİ YAYINLANAN BİLDİRİLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2017, Cilt: 6 Sayı: 1, 24 - 39, 01.01.2017

Öz

Çalışmada, 2009-2015 yılları arasında Ulusal Turizm Kongrelerinde gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili yayınlanan bildirilerin belirli parametreler çerçevesinde bibliyometrik yöntemle incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda 10. ve 16. Ulusal Turizm Kongresi dahil olmak üzere 7 kongrenin elektronik bildiriler kitabı taranmış, gastronomi ve mutfak sanatları alanı ile ilgili yayınlanan 63 bildiriye erişim sağlanmıştır. Erişim sağlanan bildiriler bir istatistiki program aracılığıyla analiz edilmiş ve ilgili parametreler frekans ve yüzde değerleri yardımı ile açıklanmaya çalışılmıştır. Elde edilen bulgulara göre en fazla bildirinin 16. Ulusal Turizm Kongresi’nde yayınlandığı, ortalama sayfa sayısının 14,1 ve ortalama kaynak sayısının da 23,8 olduğu tespit edilmiştir. Genellikle yabancı kaynakların ve kitaplardan ziyade makalelerin tercih edildiği görülmektedir. Görgül araştırma türünün daha çok benimsendiği, araştırma yaklaşımı olarak nicel araştırma ve veri toplama yöntemi olarak da anket yönteminin ağırlıkta olduğu dikkat çekmektedir. Bildiri başına ortalama 2,4 yazarın düştüğü, toplamda 157 yazarın katkı sağladığı ve yardımcı doçent unvanına sahip yazarların daha fazla olduğu sonucuna varılmıştır. Diğer taraftan çalışmalara en fazla katkı sağlayan yazarların Mersin Üniversitesi bünyesinde çalıştığı ve birim olarak da Turizm Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerin sayısının ağırlıkta olduğu tespit edilmiştir

Kaynakça

  • Aksu, A., Yılmaz, G. ve Gümüş, F. (2013). Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Al, U. ve Coştur, R. (2007). Türk Psikoloji Dergisi’nin Bibliyometrik Profili, Türk Kütüphaneciliği, 21 (2): 142-163.
  • Al, U. ve Tonta, Y. (2004). Atıf Analizi: Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Tezlerinde Atıf Yapılan Kaynaklar, Bilgi Dünyası, 5 (1): 19-47.
  • Albayrak, T. (2012). Sunuş. 13. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı. Antalya: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi.
  • Arıca, R. (2014). Seyahat İşletmeciliği Literatürünün Gelişim Süreci: Türkiye’de Hazırlanan Lisansüstü Tez Çalışmalarının Bibliyometrik Olarak İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 446-462), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aydın, B. (2014). Yükseköğretim Kurulu Tez Merkezinde (YÖKTEZ) Yiyecek İçecek İşletmeciliği Alanında Kayıtlı Bulunan Tezlerin Bibliyometrik Analizi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 55-70), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aymankuy, Y. (2010). Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Baloglu, S. ve Assante, L. M. (1999). A Content Analysis of Subject Areas and Research Methods used in Five Hospitality Management Journals, Journal of Hospitality & Tourism Research, 23: 53–70.
  • Cevizkaya, G., İlsay, S. ve Avcıkurt, C. (2014). Turizm Alan Yazınında Engelliler ile ilgili Çalışmaların Bibliyometrik Profili, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 2:101-108.
  • Çakıcı, C. (2009). Sunuş Yazısı. 10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin: Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu.
  • Çakıcı, A. C., Yıldırım, O. ve Karacaoğlu, S. (2013). Ulusal Turizm Kongreleri Bildirilerinin Bibliyometrik Profili, 14.Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 1429-1447), Kayseri: Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi.
  • Çiçek, D. ve Kozak, N. (2012). Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nde Yayımlanan Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili, Türk Kütüphaneciliği, 26(4):734-756.
  • Daim, U. T., Rueda, G., Martin, H. ve Gerdsri, P. (2006). Forecasting Emerging Technologies: Use of Bibliometrics and Patent Analysis, Technological Forecasting & Social Change, 73: 981- 1012.
  • Diodato, V. (1994). Dictionary of Bibliometrics. New York: The Hawthorne Press.
  • Evren, S. ve Kozak, N. (2012). Türkiye’de 2000-2010 Yılları Arasında Yayımlanan Turizm Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 250-266). Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Garfield, E. (1972). Citation Analysis As A Tool in Journal Evaluation, Science, 178: 471-479
  • Güçlü Nergiz, H. (2014). Türkiye’de Lisansüstü Turizm Tezlerinin Bibliyometrik Profili (1990- 2013), VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 212-221). Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Hall, C. M. (2011). Publish or Perish? Bibliometric Analysis, Journal Ranking and The Assesment of Research Quality in Tourism, Tourism Management, 32 (1): 16-27.
  • Hegarty, J. (2009). How Might Gastronomy Be A Suitable Discipline for Testing The Validity of Different Modern and Postmodern Claims About What May Be Called Avant-Garde?, Journal of Culinary Science & Technology, 7: 1-18.
  • İçöz, O. ve Kozak, N. (1999). Turizm İşletmeciliği Dergisi'nin Turizm Literatürüne Katkısı Hakkında Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 10 (2): 9-17.
  • Kaya, B. (2014). Annals of Tourism Research Dergisinde 2004 – 2013 Yılları Arasında Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 39-54). Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Kim, S. (1998). Content Analysis: Annals of Tourism Research and Journal of Travel Research. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Wisconsin: University of Wisconsin-Stout.
  • Kodaş, D. (2014). International Journal of Wine Business Research (IJWBR) Dergisinin Bibliyometrik Özellikleri Açısından İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 98-112), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Kozak, N. (1994). Anatolia Dergisi'nde Yayımlanan Yazılar Üzerine Bir İnceleme, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3): 22-33.
  • Kozak, N. (1995). Türkiye'de Yayımlanan Turizm Konulu Makaleler Üzerine Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (1): 62-72. Kozak, N.
  • (1999). Dünya Genelinde "Turizm”, “Rekreasyon” ve “Boş Zamanlar ve
  • Değerlendirilmesi” Alanlarında Yayımlanmakta Olan Akademik Dergiler Üzerinde Bir
  • Araştırma, Türk Kütüphaneciliği, 13 (1): 5-27.
  • Kozak, N. (2001). Türkiye'de Turizm Pazarlaması Literatürünün Gelişim Süreci: 1972-1999 Yılları Arasında Hazırlanmış Lisansüstü Tez Çalışmaları Üzerine Biyo-Bibliyografik Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 12 (1): 26-33.
  • Law, R. ve Cheung, P. (2008). An Analysis of Publications in Leading Tourism Journals and Its Implications, Journal of China Tourism Research, 4 (1): 78-97.
  • Ma, E. J. ve Law, R. (2009). Components of Tourism Research: Evidence from Annals of Tourism Research, An International Journal of Tourism and Hospitality Research, 20 (1): 62-74.
  • Mckercher, B. (2007). A Study of Prolific Authors in 25 Tourism and Hospitality Journals, Journal of Hospitality & Tourism Education, 19 (2): 23-30.
  • Özdemir, M. ve Kozak, N. (2000). Türkiye Turizm Yayıncılığı Tarihinen Bir Süreli Yayın: T.C. Turizm Bankası A.Ş. Bülteni, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 11(2): 129-141
  • Özel, Ç. H. ve Kozak, N. (2012a). Turizm Pazarlaması Alanının Bibliyometrik Profili (2000-2010) ve Bir Atıf Analizi Çalışması, Türk Kütüphaneciliği, 26 (4): 715-733.
  • Özel, Ç. H. ve Kozak, N. (2012b). Turizm Pazarlaması Alanındaki Makalelerin Bibliyometrik Profili (2000-2011) ve Bradford Yasası, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 423-432), Antalya: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Palmer, L. A., Sese, A. ve Montano, J. J. (2005). Tourism and Statistics: Bibliometric Study 1998– 2002, Annals of Tourism Research, 32 (1): 167-178.
  • Park, K., Phillips, W. J., Canter, D. D. ve Abbott, J. (2011). Hospitality and tourism Research Rankings by Author, University, and Country Using Six Major Journals: The First Decade of the New Millennium, Journal of Hospitality & Tourism Research, 35 (3): 381-416.
  • Pritchard, Alan (1969). Statistical Bibliography or Bibliometrics?, Journal of Documentation, 25: 348-349.
  • Raisig, L. M. (1962). Statistical Bibliography in The Health Sciences, Bulletin of the Medical Library Association, 50 (3): 450.
  • Sanchez, A. D., Garcia, J. A., Rama, M. C. ve Vazquez, E. G. (2016). Literature Review of Wine Tourism Research: Bibliometric Analysis (1984–2014). İçinde Peris-Ortiz, M., Rama, M. C. ve Armengot, C. R. Wine and Tourism: A Strategic Segment for Sustainable Economic Development (s. 257-273), İsviçre: Springer International Publishing.
  • Sheldon, P. (1991). An Authorship Analysis of Tourism Research, Annals of Tourism Research, 18: 473–484.
  • Şahin, S. ve Acun, A. (2015). Turist Rehberliği Alanının Bibliyometrik Profili (Ulusal Turizm Kongreleri Bildirileri), Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 18 (34): 213- 234.
  • Temizkan, S. P., Çiçek, D. ve Özdemir, C. (2015). Sağlık Turizmi Konusunda Yayınlanan Makalelelerin Bibliyometrik Profili, International Journal of Human Sciences, 12 (2): 394-415
  • Turan, A. (2014). Turizm Konulu Yüksek Lisans Tezlerinin Bibliyometrik Özellikleri (1984-2013), VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 3-15), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Türktarhan, G. ve Kozak, N. (2012). Turizm Yıllığı’nın Bibliyometrik Profili, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 567-584), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Türktarhan, G. (2014). Türkiye’de Turizm Alanyazınının İncelenmesi: “Sistematik Türkiye Turizm İşletmeciliği Bibliyografyası (1929-1984)” Üzerine Bir İnceleme, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 182-199), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Ulu, S. ve Akdağ, M. (2015). Dergilerde Yayınlanan Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili: Selçuk İletişim Örneği, Selçuk İletişim, 9 (1): 5-21.
  • Vijay, K. R. ve Raghavan, I. (2007). Journal of Food Science and Technology: A Bibliometric Study, Annals of Library and Information Studies, 54: 207-212.
  • Yalçın, H. (2010). Millî Folklor Dergisi’nin Bibliyometrik Profili (2007-2009), Millî Folklor, 85: 205-211.
  • Yılmaz, G. (2015). Turizm Destinasyonlarında Restoran Biçimleşmeleri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Kapadokya Örneği, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Antalya: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Yüncü, D. K. ve Kozak, N. (2012). Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi’nin Bibliyometrik Analizi: Araştırma Konuları ve Kurumlar Arası İşbirliğinin Sosyal Ağ Analiz ile İncelenmesi, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 642-660), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Zencir, E. ve Kozak, N. (2012). Sosyal Bilimler Enstitü Dergilerinde Yayımlanan Turizm Makalelerinin Bibliyometrik Profili (2000-2010), VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 673-682), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisii ve Gazi Üniversitesi.

ANALYSIS OF PUBLISHED PAPERS IN NATIONAL TOURISM CONGRESS PROCEEDINGS IN THE FIELD OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS

Yıl 2017, Cilt: 6 Sayı: 1, 24 - 39, 01.01.2017

Öz

The purpose of this study is to examine the papers in the field of gastronomy and culinary arts presented on National Tourism Congresses in the period from 2009-2015 according to the specific parameters of bibliometrics analysis. In this context, starting from 10th to 16th National Tourism Congress, total of 7 congress proceedings in electronic form were reviewed and 63 studies in the gastronomy and culinary field were derived. The accessed papers were analyzed with statistical program and relevant parameters were explained through frequency and percentage values. According to the obtained results, the most of the papers were published at 16th National Tourism Congress, average page number was 14,1 and average reference number was 23,8. It can be noticed that generally foreign sources were referred in the studies. Empirical studies with quantitative research approach and survey as a data collection method were prevailing. Total of 157 authors contributed to the congress proceedings with 2,4 writers per paper on average and most of them holding the assistant professor title. On the other hand, results have shown that most of the authors were from Mersin University with most of the contributors working at Tourism Faculty

Kaynakça

  • Aksu, A., Yılmaz, G. ve Gümüş, F. (2013). Örneklerle Kongre ve Fuar Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Al, U. ve Coştur, R. (2007). Türk Psikoloji Dergisi’nin Bibliyometrik Profili, Türk Kütüphaneciliği, 21 (2): 142-163.
  • Al, U. ve Tonta, Y. (2004). Atıf Analizi: Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Tezlerinde Atıf Yapılan Kaynaklar, Bilgi Dünyası, 5 (1): 19-47.
  • Albayrak, T. (2012). Sunuş. 13. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı. Antalya: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi.
  • Arıca, R. (2014). Seyahat İşletmeciliği Literatürünün Gelişim Süreci: Türkiye’de Hazırlanan Lisansüstü Tez Çalışmalarının Bibliyometrik Olarak İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 446-462), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aydın, B. (2014). Yükseköğretim Kurulu Tez Merkezinde (YÖKTEZ) Yiyecek İçecek İşletmeciliği Alanında Kayıtlı Bulunan Tezlerin Bibliyometrik Analizi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 55-70), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aymankuy, Y. (2010). Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Baloglu, S. ve Assante, L. M. (1999). A Content Analysis of Subject Areas and Research Methods used in Five Hospitality Management Journals, Journal of Hospitality & Tourism Research, 23: 53–70.
  • Cevizkaya, G., İlsay, S. ve Avcıkurt, C. (2014). Turizm Alan Yazınında Engelliler ile ilgili Çalışmaların Bibliyometrik Profili, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 2:101-108.
  • Çakıcı, C. (2009). Sunuş Yazısı. 10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin: Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu.
  • Çakıcı, A. C., Yıldırım, O. ve Karacaoğlu, S. (2013). Ulusal Turizm Kongreleri Bildirilerinin Bibliyometrik Profili, 14.Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 1429-1447), Kayseri: Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi.
  • Çiçek, D. ve Kozak, N. (2012). Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nde Yayımlanan Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili, Türk Kütüphaneciliği, 26(4):734-756.
  • Daim, U. T., Rueda, G., Martin, H. ve Gerdsri, P. (2006). Forecasting Emerging Technologies: Use of Bibliometrics and Patent Analysis, Technological Forecasting & Social Change, 73: 981- 1012.
  • Diodato, V. (1994). Dictionary of Bibliometrics. New York: The Hawthorne Press.
  • Evren, S. ve Kozak, N. (2012). Türkiye’de 2000-2010 Yılları Arasında Yayımlanan Turizm Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 250-266). Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Garfield, E. (1972). Citation Analysis As A Tool in Journal Evaluation, Science, 178: 471-479
  • Güçlü Nergiz, H. (2014). Türkiye’de Lisansüstü Turizm Tezlerinin Bibliyometrik Profili (1990- 2013), VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, (s. 212-221). Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Hall, C. M. (2011). Publish or Perish? Bibliometric Analysis, Journal Ranking and The Assesment of Research Quality in Tourism, Tourism Management, 32 (1): 16-27.
  • Hegarty, J. (2009). How Might Gastronomy Be A Suitable Discipline for Testing The Validity of Different Modern and Postmodern Claims About What May Be Called Avant-Garde?, Journal of Culinary Science & Technology, 7: 1-18.
  • İçöz, O. ve Kozak, N. (1999). Turizm İşletmeciliği Dergisi'nin Turizm Literatürüne Katkısı Hakkında Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 10 (2): 9-17.
  • Kaya, B. (2014). Annals of Tourism Research Dergisinde 2004 – 2013 Yılları Arasında Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 39-54). Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Kim, S. (1998). Content Analysis: Annals of Tourism Research and Journal of Travel Research. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Wisconsin: University of Wisconsin-Stout.
  • Kodaş, D. (2014). International Journal of Wine Business Research (IJWBR) Dergisinin Bibliyometrik Özellikleri Açısından İncelenmesi, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 98-112), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Kozak, N. (1994). Anatolia Dergisi'nde Yayımlanan Yazılar Üzerine Bir İnceleme, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3): 22-33.
  • Kozak, N. (1995). Türkiye'de Yayımlanan Turizm Konulu Makaleler Üzerine Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 6 (1): 62-72. Kozak, N.
  • (1999). Dünya Genelinde "Turizm”, “Rekreasyon” ve “Boş Zamanlar ve
  • Değerlendirilmesi” Alanlarında Yayımlanmakta Olan Akademik Dergiler Üzerinde Bir
  • Araştırma, Türk Kütüphaneciliği, 13 (1): 5-27.
  • Kozak, N. (2001). Türkiye'de Turizm Pazarlaması Literatürünün Gelişim Süreci: 1972-1999 Yılları Arasında Hazırlanmış Lisansüstü Tez Çalışmaları Üzerine Biyo-Bibliyografik Bir İnceleme, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 12 (1): 26-33.
  • Law, R. ve Cheung, P. (2008). An Analysis of Publications in Leading Tourism Journals and Its Implications, Journal of China Tourism Research, 4 (1): 78-97.
  • Ma, E. J. ve Law, R. (2009). Components of Tourism Research: Evidence from Annals of Tourism Research, An International Journal of Tourism and Hospitality Research, 20 (1): 62-74.
  • Mckercher, B. (2007). A Study of Prolific Authors in 25 Tourism and Hospitality Journals, Journal of Hospitality & Tourism Education, 19 (2): 23-30.
  • Özdemir, M. ve Kozak, N. (2000). Türkiye Turizm Yayıncılığı Tarihinen Bir Süreli Yayın: T.C. Turizm Bankası A.Ş. Bülteni, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 11(2): 129-141
  • Özel, Ç. H. ve Kozak, N. (2012a). Turizm Pazarlaması Alanının Bibliyometrik Profili (2000-2010) ve Bir Atıf Analizi Çalışması, Türk Kütüphaneciliği, 26 (4): 715-733.
  • Özel, Ç. H. ve Kozak, N. (2012b). Turizm Pazarlaması Alanındaki Makalelerin Bibliyometrik Profili (2000-2011) ve Bradford Yasası, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 423-432), Antalya: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Palmer, L. A., Sese, A. ve Montano, J. J. (2005). Tourism and Statistics: Bibliometric Study 1998– 2002, Annals of Tourism Research, 32 (1): 167-178.
  • Park, K., Phillips, W. J., Canter, D. D. ve Abbott, J. (2011). Hospitality and tourism Research Rankings by Author, University, and Country Using Six Major Journals: The First Decade of the New Millennium, Journal of Hospitality & Tourism Research, 35 (3): 381-416.
  • Pritchard, Alan (1969). Statistical Bibliography or Bibliometrics?, Journal of Documentation, 25: 348-349.
  • Raisig, L. M. (1962). Statistical Bibliography in The Health Sciences, Bulletin of the Medical Library Association, 50 (3): 450.
  • Sanchez, A. D., Garcia, J. A., Rama, M. C. ve Vazquez, E. G. (2016). Literature Review of Wine Tourism Research: Bibliometric Analysis (1984–2014). İçinde Peris-Ortiz, M., Rama, M. C. ve Armengot, C. R. Wine and Tourism: A Strategic Segment for Sustainable Economic Development (s. 257-273), İsviçre: Springer International Publishing.
  • Sheldon, P. (1991). An Authorship Analysis of Tourism Research, Annals of Tourism Research, 18: 473–484.
  • Şahin, S. ve Acun, A. (2015). Turist Rehberliği Alanının Bibliyometrik Profili (Ulusal Turizm Kongreleri Bildirileri), Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 18 (34): 213- 234.
  • Temizkan, S. P., Çiçek, D. ve Özdemir, C. (2015). Sağlık Turizmi Konusunda Yayınlanan Makalelelerin Bibliyometrik Profili, International Journal of Human Sciences, 12 (2): 394-415
  • Turan, A. (2014). Turizm Konulu Yüksek Lisans Tezlerinin Bibliyometrik Özellikleri (1984-2013), VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 3-15), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Türktarhan, G. ve Kozak, N. (2012). Turizm Yıllığı’nın Bibliyometrik Profili, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 567-584), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Türktarhan, G. (2014). Türkiye’de Turizm Alanyazınının İncelenmesi: “Sistematik Türkiye Turizm İşletmeciliği Bibliyografyası (1929-1984)” Üzerine Bir İnceleme, VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 182-199), Aydın: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Ulu, S. ve Akdağ, M. (2015). Dergilerde Yayınlanan Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili: Selçuk İletişim Örneği, Selçuk İletişim, 9 (1): 5-21.
  • Vijay, K. R. ve Raghavan, I. (2007). Journal of Food Science and Technology: A Bibliometric Study, Annals of Library and Information Studies, 54: 207-212.
  • Yalçın, H. (2010). Millî Folklor Dergisi’nin Bibliyometrik Profili (2007-2009), Millî Folklor, 85: 205-211.
  • Yılmaz, G. (2015). Turizm Destinasyonlarında Restoran Biçimleşmeleri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Kapadokya Örneği, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Antalya: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Yüncü, D. K. ve Kozak, N. (2012). Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi’nin Bibliyometrik Analizi: Araştırma Konuları ve Kurumlar Arası İşbirliğinin Sosyal Ağ Analiz ile İncelenmesi, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 642-660), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Gazi Üniversitesi.
  • Zencir, E. ve Kozak, N. (2012). Sosyal Bilimler Enstitü Dergilerinde Yayımlanan Turizm Makalelerinin Bibliyometrik Profili (2000-2010), VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiriler Kitabı (s. 673-682), Antalya: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisii ve Gazi Üniversitesi.
Toplam 52 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33ZZ92TD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Gökhan Yılmaz

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, G. (2017). ULUSAL TURİZM KONGRELERİNDE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ALANI İLE İLGİLİ YAYINLANAN BİLDİRİLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Turar Turizm Ve Araştırma Dergisi, 6(1), 24-39.

19425         19424        19426       19427