Ankara Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra lisans eğitimimi Peyzaj Mimarlığı Alanında, yüksek lisans eğitimlerimi Peyzaj Planlama ve Çevre Yönetimi alanlarında, doktora eğitimimi ise Çevre Ekonomisi alanında tamamladım. Sırasıyla Ankara Üniversitesinde, University of Massachussetts'de (Dünya Bankası Bursuyla), TUBİTAK'ta, American Geomatics Group, Geotech Şirketinde ve son olarak Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Yer ve Uzay Bilimleri Enstitülerinde görev aldım. 9 sene Yer ve Uzay Bilimleri Enstitü Müdürlüğü yanı sıra Mimarlık, Temel Tasarım Eğitimi ve Moda Tasarımı Bölümlerinde Bölüm Başkanı görevleri yaptım, Uzaktan Algılama ve CBS ABD Başkanlığı görevini üstlendim. Eskişehir Teknik Üniversitesinde Rektör Yardımcısı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yaptım. Halen Tasarım ve Planlama Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum.
Çevreye tehdit olmayan ve çevrenin özellikle afetlerin tehdit etmediği insan yerleşimlerinin araştırılması amacıyla özellikle coğrafi bilgi sistemleri başta olmak üzere, uzaktan algılama, yersel fotogrametri, hava fotogrametrisi vb teknolojilerin kullanılması ve yaygınlaşması amacıyla çok sayıda ulusal-uluslararası projede çalıştım, çeşitli akademik programların ve eğitim programlarının kuruluşunda katkılar sağladım, çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluşla bu maksatla işbirliği yaptım.
Özetle yere - dünyaya - saygı duyan nesillerin yetişmesine ve bu nesillerin yolunu aydınlatacak projelere katkı sağlamaya çalışan bir Dünya ve vatan sevdalısıyım. Bugüne kadar çok sayıda ışık yaktım, bunların önce ülkemizi, ardından dünyayı aydınlatmasını görmek için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum. Bu ışıkların dünyamızı aydınlatmasına katkı sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, benimle iletişime geçebilirsiniz.
Dr. Mustafa Üstüner lisans derecesini Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden almıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında YÖK bursu ile Güney Florida Üniversitesi’nde (University of South Florida) ve doktora eğitimi sırasında ise TÜBİTAK bursu ile Friedrich Schiller Üniversitesi Jena’da (Friedrich Schiller University Jena) misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2021 yılından itibaren Artvin Çoruh Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Dr. Üstüner’in araştırmaları, SAR/PolSAR uydu görüntülerinin işlenmesi ve analizi, uzaktan algılama ve topluluk öğrenme algoritmaları konuları üzerine yoğunlaşmıştır ve bu konularda ulusal/uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri bulunmaktadır. IEEE Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu (IEEE Geoscience and Remote Sensing Society), Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (International Society of Photogrammetry and Remote Sensing) ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HMKO) üyesidir.
Arabian Journal of Geosciences ve European Journal of Remote Sensing dergilerinin editör kurulunda bulunan Dr. Üstüner, çok sayıda bilimsel dergide hakemlikler yapmış ve 2018 yılında yer bilimleri alanında Publons tarafından “Top peer reviewer” ödülü almıştır. IEEE GRSS tarafından düzenlenmiş olan IGARSS 2020 (2020 IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium) ve M2GARSS 2022 (the Mediterranean and Middle-East Geoscience and Remote Sensing Symposium 2022) sempozyumlarının düzenleme kurullarında yer almıştır. Ayrıca, IEEE GRSS Türkiye bölümü yönetim kurulunda genç profesyonel (Young Professional) temsilcisi olarak görev almaktadır.
Fabiana Calò received her Master’s degree in Environmental Engineering from Politecnico di Bari and a PhD in Analysis of Environmental Systems at University of Napoli Federico II. She has been Visiting Scientist at Canada Centre for Remote Sensing, Ottawa (2008) and Yildiz Technical University, Istanbul (2014-2015). Since 2010 she works at National Research Council (CNR) of Italy, Institute of Electromagnetic Sensing of Environment in Napoli, first as Post-Doc fellow and then as permanent Researcher. Her research interests mainly focus on the study of natural and man-made hazards, and on the natural resources protection by integrating ground-based and Earth Observation data and information.
Giuseppe Pulighe is a researcher at the Research Center for Agricultural Policies and Bioeconomy, part of the Council for Agricultural Research and Economics (CREA). His work spans several critical areas, including agronomy, bioenergy, land use change, water management, remote sensing, and geographic information systems (GIS). Giuseppe Pulighe has made significant contributions to his field, authoring over 60 publications in reputable journals and presenting his research at numerous conferences. He also regularly serves as a reviewer for international scientific journals.