BibTex RIS Kaynak Göster

Prof. Dr. Hüseyin Erk’in yaşamı ve çalışmaları üzerine bir araştırma

Yıl 2015, Cilt: 86 Sayı: 1, 10 - 21, 01.01.2015

Öz

Prof. Dr. Hüseyin Erk, veteriner hekimliği eğitim-öğretiminde, dersleri 1873 yılından itibaren programa alınan Doğum ve Jinekoloji Biriminin ilk öğretim üyesidir. Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün ilk mezunları arasında yer alan Hüseyin Erk, akademik yaşamına 1939 yılında başlamış, alanın ilk doktora derecesini 1946 yılında almıştır. 1950 yılında doçent olan, 1958’de profesörlüğe yükseltilen Hüseyin Erk, veteriner doğum ve jinekoloji alanında eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım etkinliklerinin yanı sıra bu alanda görev yapacak olan diğer öğretim elemanlarının yetişmesinde de önemli görevler üstlenmiştir. Bu çalışma, Türkiye’de Veteriner Hekimliğinde Doğum ve Jinekoloji alanının öncülerinden ve önemli köşe taşlarından biri olan Hüseyin Erk’in bilimsel yaşam öyküsünü ortaya koymak ve veteriner hekimliği biyografi arşivine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

A study on the life and works of Prof. Dr. Hüseyin Erk

Yıl 2015, Cilt: 86 Sayı: 1, 10 - 21, 01.01.2015

Öz

Prof. Dr. Hüseyin Erk was appointed as the first academic member at the Obstetrics and Gynecology Department, of which lessons have been included in the curriculum of Veterinary since 1873. He was among the first graduates of the Veterinary Faculty of Higher Agriculture Institute. Hestarted his academic career in 1939 and took first Ph.D. degree in this field in 1946. Prof. Dr. Hüseyin Erk who became an Associate Professor in 1950 and a Professor in 1958, took charge in the education of other instructorswho have worked in this field, in addition to instruction, scientific researches and academic publishing. This study aims to present the academic career of Hüseyin Erk, who has been one of the pioneers and cornerstones in the field of Obstetrics and Gynecology in Turkish Veterinary Medicine, and to contribute to the biography archive of Veterinary Medicine

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87SG69KY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Özgül Küçükaslan Bu kişi benim

İbrahim Küçükaslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2015
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 86 Sayı: 1

Kaynak Göster

Vancouver Küçükaslan Ö, Küçükaslan İ. Prof. Dr. Hüseyin Erk’in yaşamı ve çalışmaları üzerine bir araştırma. Vet Hekim Der Derg. 2015;86(1):10-21.

Veteriner Hekimler Derneği Dergisi açık erişimli bir dergi olup, derginin yayın modeli Budapeşte Erişim Girişimi (BOAI) bildirisine dayanmaktadır. Yayınlanan tüm içerik, çevrimiçi ve ücretsiz olarak sunulan Creative Commons CC BY-NC 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır. Yazarlar, Veteriner Hekimler Derneği Dergisi'nde yayınlanan eserlerinin telif haklarını saklı tutarlar.


Veteriner Hekimler Derneği / Turkish Veterinary Medical Society