Gamma-oryzanol is an important bioactive compound, and its main source is rice bran. In this study, the chemical structure, sources, physiological effects, uses and toxicity of gamma-oryzanol, the methods of its determination and effect of processing on gamma-oryzanol were reviewed
Gama-orizanol önemli bir biyoaktif madde olup, temel kaynağı pirinç kepeğidir. Bu makalede gama-orizanolün yapısı, kaynakları, fizyolojik etkileri, kullanım alanları, tayin metotları, işleme metotlarının etkisi ve toksisitesine ait bilgiler derlenmiştir
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Collection |
Authors | |
Publication Date | December 1, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Volume: 14 Issue: 4 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).