bunun yanı sıra kimyasal ve dış kaynaklı kontaminasyonlar için de oldukça etkili olmaktadır. Gıdaların üretim ve dağıtımındaki tehlikeli sistematik bir şekilde tespit ederek bunların elimine edilmesini veya kontrol altına alınarak kabul edilebilir seviyeye indirilmesi mümkün kılmaktadır. Böylece tüketicilere güvenli gıdaların ulaşması sağlanabilmek- tedir(BairdParker.,1992, Topal, 2001).
Uygulamalarına Farklı bir Bakış. Kalder Forum Şubat S:68-72. ANONYMOUS,2005.25771 sayılı Resmi Gazete. Gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi,kontrolü ve denetimi ile işyeri sorumluluklarına dair yönetmelik
ANONYMOUS,2005. HACCP. TSE Standart Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/44,N/517.Ocak S.29-30.
ANONYMOUS,1988. Internatıonal Commission on
Mic.Specifications for Foods.Microorganisms in Foods. Vol:4 Application of HACCP system to ensure microbiological safety and quality. Baırd-Parker,A.C.,1992. The Hazard analysis critical control points tüketici sağlığını koruma garantisidir. HACCP uygulayan kuruluşlar, iç ve dış ticarette üstünlük sağlarlar. Ürün taahhüdünün bizzat üretici tarafından yapılması, tüketicilere güven duygusu yaratmaktadır.
CORLETT,D.A.,1991. Monitorıng a HACCP system.Am.Assos.Cereal Chem. 36(1):33-40
DEMİRCİ,M.,2004 Akademik Gıda Dergisi.,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:5-6.
GÜNDÜZ,M.,2003.Gıda Sanayinde TKY Uygulamaları ve Gıda
HOBBS,C.B.,ROBERTS.D.,1993. Foof Poisoning and Food
Hygenie,Sixth Edition,E.London,S:338-360 ve diğer kalite güvence sistemlerinin birlikte bulunabilirliği.SEYES 2003 bildiri no:P1P:189-194
Kontrol Noktalarına Göre Gıda Güvenliği. Akademik Gıda Dergisi ,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:3-4. artıyor.Gıda.Ekim 2004.Sayı:2004-10 Yıl:9 S:59-60.
Sistemleri . Akademik Gıda Dergisi ,Temmuz-Ağustos, Yıl:2, Sayı:10. Dergisi,Ocak-Şubat, Yıl:3, Sayı:13 Sayfa:33-34.
Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları
Year 2005,
Volume: 3 Issue: 4, 37 - 40, 01.08.2005
bunun yanı sıra kimyasal ve dış kaynaklı kontaminasyonlar için de oldukça etkili olmaktadır. Gıdaların üretim ve dağıtımındaki tehlikeli sistematik bir şekilde tespit ederek bunların elimine edilmesini veya kontrol altına alınarak kabul edilebilir seviyeye indirilmesi mümkün kılmaktadır. Böylece tüketicilere güvenli gıdaların ulaşması sağlanabilmek- tedir(BairdParker.,1992, Topal, 2001).
Uygulamalarına Farklı bir Bakış. Kalder Forum Şubat S:68-72. ANONYMOUS,2005.25771 sayılı Resmi Gazete. Gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi,kontrolü ve denetimi ile işyeri sorumluluklarına dair yönetmelik
ANONYMOUS,2005. HACCP. TSE Standart Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/44,N/517.Ocak S.29-30.
ANONYMOUS,1988. Internatıonal Commission on
Mic.Specifications for Foods.Microorganisms in Foods. Vol:4 Application of HACCP system to ensure microbiological safety and quality. Baırd-Parker,A.C.,1992. The Hazard analysis critical control points tüketici sağlığını koruma garantisidir. HACCP uygulayan kuruluşlar, iç ve dış ticarette üstünlük sağlarlar. Ürün taahhüdünün bizzat üretici tarafından yapılması, tüketicilere güven duygusu yaratmaktadır.
CORLETT,D.A.,1991. Monitorıng a HACCP system.Am.Assos.Cereal Chem. 36(1):33-40
DEMİRCİ,M.,2004 Akademik Gıda Dergisi.,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:5-6.
GÜNDÜZ,M.,2003.Gıda Sanayinde TKY Uygulamaları ve Gıda
HOBBS,C.B.,ROBERTS.D.,1993. Foof Poisoning and Food
Hygenie,Sixth Edition,E.London,S:338-360 ve diğer kalite güvence sistemlerinin birlikte bulunabilirliği.SEYES 2003 bildiri no:P1P:189-194
Kontrol Noktalarına Göre Gıda Güvenliği. Akademik Gıda Dergisi ,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:3-4. artıyor.Gıda.Ekim 2004.Sayı:2004-10 Yıl:9 S:59-60.
Sistemleri . Akademik Gıda Dergisi ,Temmuz-Ağustos, Yıl:2, Sayı:10. Dergisi,Ocak-Şubat, Yıl:3, Sayı:13 Sayfa:33-34.