Research Article
BibTex RIS Cite

MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS

Year 2003, Volume: 1 Issue: 2, 8 - 14, 01.04.2003

Abstract

In this review the modified atmosphere packaging technic and the application of this technic to some bakery products have been explained. Application of CO atmospheres for the bakery products to prevent aerobic spoilage, especially the mould growth, approximately doubles the mould-free shelflife of bakery products.


Bu çalışmada, modifiye atmosferde ambalajlama tekniği ve bu tekniğin bazı fırın ürünlerine uygulanması incelenmiştir. Fırın ürünlerine CO2 atmosferinin uygulanmasıyla, bozulmaya yol açan aerobik etmenler özellikle küf gelişmesi önlenebilmekte ve ürünlerin raf ömürleri yaklaşık iki kat arttırılabilmektedir.

References

  • Brümmer, J.M. und Stephan, H. 1980: Massnahmen zur Schimmelbekaempfung von Brot. Getreide, Mehl und Brot, 34.
  • Drulhe, A.E. 1996: “Packaging under Controlled
  • Atmosphere”. P:85-103. In Food Packaging and Storage. Chemical Engineering Progress. June, 25- Floros, J.D. 1990: controlled and Modified
  • Atmospheres in Food Packaging and Storage. Chemical Engineering Progress. June, 25-32. Ludewing, H.G. 1981: Neue
  • Untersuchungsergebnisse beim Atmosphaerenaustausch mit CO durch die. BFA. Detmold, Nachdruck aus der Zeitschrift Back Journal, Heft 5. Ooraikul, B. And Stiles, M.E. 1991: Modified
  • Uygulamaları ve Geliştirilmesi. İstanbul Tic.Odası Yay.6, s:36-47. Üçüncü, M. 2000: Gıdaların Ambalajlanması. Ege
  • Üniversitesi Basımevi, 690 s. Yemenicioğlu, A. Ve Cemeroğlu, b. 1996: Gıdaların
  • Modifiye Atmosferde Paketlenme Tekniği. Gıda Teknolojisi Derg., s:33-39.

MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS

Year 2003, Volume: 1 Issue: 2, 8 - 14, 01.04.2003

Abstract

Bu çalışmada, modifiye atmosferde ambalajlama tekniği ve bu tekniğin bazı fırın ürünlerine  uygulanması incelenmiştir. Fırın ürünlerine CO2 atmosferinin uygulanmasıyla, bozulmaya yol açan aerobik etmenler özellikle küf gelişmesi önlenebilmekte ve ürünlerin raf ömürleri yaklaşık iki kat arttırılabilmektedir.



In this review the modified atmosphere packaging technic and the application of this technic to some bakery products have been explained. Application of CO atmospheres for the bakery products to prevent aerobic spoilage, especially the mould growth, approximately doubles the mould-free shelflife of bakery products.

References

  • Brümmer, J.M. und Stephan, H. 1980: Massnahmen zur Schimmelbekaempfung von Brot. Getreide, Mehl und Brot, 34.
  • Drulhe, A.E. 1996: “Packaging under Controlled
  • Atmosphere”. P:85-103. In Food Packaging and Storage. Chemical Engineering Progress. June, 25- Floros, J.D. 1990: controlled and Modified
  • Atmospheres in Food Packaging and Storage. Chemical Engineering Progress. June, 25-32. Ludewing, H.G. 1981: Neue
  • Untersuchungsergebnisse beim Atmosphaerenaustausch mit CO durch die. BFA. Detmold, Nachdruck aus der Zeitschrift Back Journal, Heft 5. Ooraikul, B. And Stiles, M.E. 1991: Modified
  • Uygulamaları ve Geliştirilmesi. İstanbul Tic.Odası Yay.6, s:36-47. Üçüncü, M. 2000: Gıdaların Ambalajlanması. Ege
  • Üniversitesi Basımevi, 690 s. Yemenicioğlu, A. Ve Cemeroğlu, b. 1996: Gıdaların
  • Modifiye Atmosferde Paketlenme Tekniği. Gıda Teknolojisi Derg., s:33-39.
There are 8 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Food Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Üçüncü This is me

Publication Date April 1, 2003
Submission Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Üçüncü, M. (2003). MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS. Akademik Gıda, 1(2), 8-14.
AMA Üçüncü M. MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS. Akademik Gıda. April 2003;1(2):8-14.
Chicago Üçüncü, Mustafa. “MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS”. Akademik Gıda 1, no. 2 (April 2003): 8-14.
EndNote Üçüncü M (April 1, 2003) MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS. Akademik Gıda 1 2 8–14.
IEEE M. Üçüncü, “MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS”, Akademik Gıda, vol. 1, no. 2, pp. 8–14, 2003.
ISNAD Üçüncü, Mustafa. “MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS”. Akademik Gıda 1/2 (April 2003), 8-14.
JAMA Üçüncü M. MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS. Akademik Gıda. 2003;1:8–14.
MLA Üçüncü, Mustafa. “MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS”. Akademik Gıda, vol. 1, no. 2, 2003, pp. 8-14.
Vancouver Üçüncü M. MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING OF BAKERY PRODUCTS. Akademik Gıda. 2003;1(2):8-14.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).