In this review the modified atmosphere packaging technic and the application of this technic to some bakery products have been explained. Application of CO atmospheres for the bakery products to prevent aerobic spoilage, especially the mould growth, approximately doubles the mould-free shelflife of bakery products.
Bu çalışmada, modifiye atmosferde ambalajlama tekniği ve bu tekniğin bazı fırın ürünlerine uygulanması incelenmiştir. Fırın ürünlerine CO2 atmosferinin uygulanmasıyla, bozulmaya yol açan aerobik etmenler özellikle küf gelişmesi önlenebilmekte ve ürünlerin raf ömürleri yaklaşık iki kat arttırılabilmektedir.
Bu çalışmada, modifiye atmosferde ambalajlama tekniği ve bu tekniğin bazı fırın ürünlerine uygulanması incelenmiştir. Fırın ürünlerine CO2 atmosferinin uygulanmasıyla, bozulmaya yol açan aerobik etmenler özellikle küf gelişmesi önlenebilmekte ve ürünlerin raf ömürleri yaklaşık iki kat arttırılabilmektedir.
In this review the modified atmosphere packaging technic and the application of this technic to some bakery products have been explained. Application of CO atmospheres for the bakery products to prevent aerobic spoilage, especially the mould growth, approximately doubles the mould-free shelflife of bakery products.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2003 |
Gönderilme Tarihi | 1 Nisan 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Cilt: 1 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).