BibTex RIS Cite

Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma

Year 1979, Volume: 4 Issue: 6, - , 01.12.1979

Abstract

Ülkemizde yıllık 477 tonun üzerinde peynir mayasından yararlanıldığı varsayılmaktadır (Uraz 1976, 1989’a). Bununla birlikte bir yandan bazı ülkelerde olduğu gibi bizde de giderek artan istemden ötürü peynir yapımına ayrılan süt miktarındaki gelişmenin, öte yandan da son yıllarda kuruluşları büyük bir hız kazanan peynir fabrikalarının bu yönde yarattığı tüketim alanının etkisiyle, bu miktar her yıl belirli oranlarda artmaktadır. Peynir mayası yapımcılarının yargılarına göre bu miktarın yarısına yakın bir bölümünü ticari sıvı şirden mayası oluşturmaktadır. Fakat, hem yukarıda değinilen nedenlerden, hem de çok sayıdaki aile işletmesinde geleneksel peynir mayası yapım yönteminin bırakılmasından ötürü, anılan oranın düşünülenden daha da yüksek olduğu sanılmaktadır.   

Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma

Year 1979, Volume: 4 Issue: 6, - , 01.12.1979

Abstract

Ülkemizde yıllık 477 tonun üzerinde peynir mayasından yararlanıldığı varsayılmaktadır (Uraz 1976, 1989’a). Bununla birlikte bir yandan bazı ülkelerde olduğu gibi bizde de giderek artan istemden ötürü peynir yapımına ayrılan süt miktarındaki gelişmenin, öte yandan da son yıllarda kuruluşları büyük bir hız kazanan peynir fabrikalarının bu yönde yarattığı tüketim alanının etkisiyle, bu miktar her yıl belirli oranlarda artmaktadır. Peynir mayası yapımcılarının yargılarına göre bu miktarın yarısına yakın bir bölümünü ticari sıvı şirden mayası oluşturmaktadır. Fakat, hem yukarıda değinilen nedenlerden, hem de çok sayıdaki aile işletmesinde geleneksel peynir mayası yapım yönteminin bırakılmasından ötürü, anılan oranın düşünülenden daha da yüksek olduğu sanılmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tümer Uraz This is me

Publication Date December 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 6

Cite

APA Uraz, T. . (1979). Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 4(6).
AMA Uraz T. Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. December 1979;4(6).
Chicago Uraz, Tümer. “Buzdolabı Ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 4, no. 6 (December 1979).
EndNote Uraz T (December 1, 1979) Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma. Gıda 4 6
IEEE T. . Uraz, “Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 4, no. 6, 1979.
ISNAD Uraz, Tümer. “Buzdolabı Ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 4/6 (December 1979).
JAMA Uraz T. Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Uraz, Tümer. “Buzdolabı Ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 4, no. 6, 1979.
Vancouver Uraz T. Buzdolabı ve Açıkta (Cam Önünde) Saklanan Bazı Ticari Sıvı Şirden Mayalarımızın Gösterdiği Pıhtılaşma Gücü Yitim Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1979;4(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/