BibTex RIS Cite

Effect of Vine Age on the Quality of Grape and Wine (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Within the content of this study, the grapes that are used; the young (4-5 years old) and the old (30-31 years old) vins of domestic varieties Emir and Narince which have been grafted on 41 B.M.G., were harvested from the research and practice winyards of Horticulture Department of Ankara University, Agricultural Faculty. During the experiment leaded in 1995 and 1996, it has been intended to examine the effect of oldness of the vins on the quality of the grape and wine in this two important local variety for producing wine. The results show that; there are some differences between the young and old vines by their wine qualities.

Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Bu araştırma kapsamında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma ve uygulama bağında 41 B.M.G asma anacı üzerine aşılı Narince ve Emir üzüm çeşitlerinin genç (4-5 yaşlı) ve yaşlı (30-31 yaşlı) omcalarından hasat edilen üzümler kullanılmıştır. 1995 ve 1996 yıllarında olmak üzere 2 yıl süreyle yürütülen denemelerde bu iki kaliteli şaraplık üzüm çeşidinde, omca yaşının üzüm ve şarap kalitesi üzerine olan etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre; gerek omcanın gelişim döneminde, gerekse elde edilen şaraplarda omca yaşına ve çeşide bağlı olarak belirgin sayılabilecek farklılıklar olduğu belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

R. Ertan Anlı This is me

Nilgün Göktürk This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Anlı, R. E. ., & Göktürk, N. . (1998). Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. Gıda, 23(2).
AMA Anlı RE, Göktürk N. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food. April 1998;23(2).
Chicago Anlı, R. Ertan, and Nilgün Göktürk. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda 23, no. 2 (April 1998).
EndNote Anlı RE, Göktürk N (April 1, 1998) Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. Gıda 23 2
IEEE R. E. . Anlı and N. . Göktürk, “Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, 1998.
ISNAD Anlı, R. Ertan - Göktürk, Nilgün. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda 23/2 (April 1998).
JAMA Anlı RE, Göktürk N. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Anlı, R. Ertan and Nilgün Göktürk. “Omca Yaşının Üzüm Ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi”. Gıda, vol. 23, no. 2, 1998.
Vancouver Anlı RE, Göktürk N. Omca Yaşının Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkisi. The Journal of Food. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/