BibTex RIS Cite

Inhibition of Pathogens by Using Starter Cultures in Fermented Meat Products (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Fresh meat that is raw material of fermented meat products can be contaminated by food-borne pathogens. Fermented meat product can contain these pathogens depending on the production conditions. Use of starter cultures in fermented meat products is becoming more and more common because of their advantages. One of these advantages is their inhibition effects on pathogens. The lowering of the pH by lactic acid produced by lactic acid bacteria, bacteriocines secreted by some lactic acid bacteria, competition for nutrients and antimicrobial substances produced by mould-starters inhibit the pathogens.

Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Fermente et ürünlerinin ana hammaddesi olan çiğ et gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar ile kontamine olabilmekte ve uygulanan işlemlere göre fermente et ürünü bu patojen mikroorganizmaları içermektedir. Fermente et ürünlerinde starter kültürlerin kullanımı sağladıkları avantajlar nedeniyle gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu avantajlardan biri de patojenler üzerine inhibisyon etki göstermeleridir. Laktik asit bakterileri tarafından üretilen laktik asitin pH’yı düşürmesi, bazı laktik asit bakterilerinin salgıladığı bakteriyosinler, besin maddeleri için rekabet ve küf starterlerinin oluşturduğu antimikrobiyel maddeler patojenleri inhibe etmektedir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Serap Coşansu This is me

Kamuran Ayhan This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Coşansu, S. ., & Ayhan, K. . (1998). Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. Gıda, 23(2).
AMA Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. The Journal of Food. April 1998;23(2).
Chicago Coşansu, Serap, and Kamuran Ayhan. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda 23, no. 2 (April 1998).
EndNote Coşansu S, Ayhan K (April 1, 1998) Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. Gıda 23 2
IEEE S. . Coşansu and K. . Ayhan, “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, 1998.
ISNAD Coşansu, Serap - Ayhan, Kamuran. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda 23/2 (April 1998).
JAMA Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Coşansu, Serap and Kamuran Ayhan. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda, vol. 23, no. 2, 1998.
Vancouver Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. The Journal of Food. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/