BibTex RIS Cite

Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Bu çalışmada, Ankara’da tüketime sunulan pastörize sütlerden toplam 100 adet alınarak hareketli Aeromonas türlerinin varlığı incelenmiştir. Analiz edilen numunelerin % 19’unun hareketli Aeromonas’lar ile kontamine oldukları tespit edilmiştir. İdentifikasyon sonucu numunelerin %68.4’ünün A. caviae, %21.0’ının A. hydrophila ve %10.5’inin ise A. sobria olduğu saptanmıştır. Sonuç olarak, hareketli Aeromonas’ların gıda kaynaklı patojen olarak pastörize sütlerde bulunabileceği ve bu sütlerin insanlar için potansiyel bir enfeksiyon kaynağı olabileceği kanısına varılmıştır.   

Isolation and Identification of Motile Aeromonas Species in Pasteurized Milk Consumed in Ankara (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

In this study, a total of 100 samples of pasteurized milk purchased at markets in Ankara were analysed for the presence of motile Aeromonas. It is indicated that, pasteurized milk was contaminated with 19% of motile Aeromonas. From positive sample, 68.4% of A. caviae, 21% of A. hydrophila and 10.5% of A. sobria were identified. As a result, motile Aeromonas spp. can be found in pasteurized milk as a potential food pathogen and it was of the opinion that, those milk could be an important source of Aeromonas infection in humans.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Belgin Sarımehmetoğlu This is me

Özlem Küplülü This is me

Şerif Kaymaz This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Sarımehmetoğlu, B. ., Küplülü, Ö. ., & Kaymaz, Ş. . (1998). Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda, 23(2).
AMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. April 1998;23(2).
Chicago Sarımehmetoğlu, Belgin, Özlem Küplülü, and Şerif Kaymaz. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 23, no. 2 (April 1998).
EndNote Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş (April 1, 1998) Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda 23 2
IEEE B. . Sarımehmetoğlu, Ö. . Küplülü, and Ş. . Kaymaz, “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, 1998.
ISNAD Sarımehmetoğlu, Belgin et al. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 23/2 (April 1998).
JAMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Sarımehmetoğlu, Belgin et al. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda, vol. 23, no. 2, 1998.
Vancouver Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/