BibTex RIS Cite

A New Method for Clarification of Apple Juice by Thermal Technique (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Elma suyunun konsantreye işlenmesinde üretim tekniği ve ekonomik açıdan önemli üstünlükleri olan yeni bir sıcak durultma tekniği tanımlanmıştır. Yeni bir amilaz ile pektin ve nişastanın 45-50 oC de parçalanması pektinazla ortaklaşa sağlanmaktadır. Bunu izleyen durultma işleminde de sıcaklık 45-50 oC de kalmaktadır. Bentonit, jelatin ve kieselsol katılması ile durulma sağlanmaktadır. Daha hızlı ve yeterli topaklaşma ve çökme işleme süresini kısaltmaktadır. Mikrobiyolojik bulaşma sakıncası da, durultma sıcaklığının 45-50 oC olması ile azalmış olmaktadır.   

Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Elma suyunun konsantreye işlenmesinde üretim tekniği ve ekonomik açıdan önemli üstünlükleri olan yeni bir sıcak durultma tekniği tanımlanmıştır. Yeni bir amilaz ile pektin ve nişastanın 45-50 oC de parçalanması pektinazla ortaklaşa sağlanmaktadır. Bunu izleyen durultma işleminde de sıcaklık 45-50 oC de kalmaktadır. Bentonit, jelatin ve kieselsol katılması ile durulma sağlanmaktadır. Daha hızlı ve yeterli topaklaşma ve çökme işleme süresini kısaltmaktadır. Mikrobiyolojik bulaşma sakıncası da, durultma sıcaklığının 45-50 oC olması ile azalmış olmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aziz Ekşi This is me

Publication Date October 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 6

Cite

APA Ekşi, A. . (1980). Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. Gıda, 5(6).
AMA Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. The Journal of Food. October 1980;5(6).
Chicago Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda 5, no. 6 (October 1980).
EndNote Ekşi A (October 1, 1980) Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. Gıda 5 6
IEEE A. . Ekşi, “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem”, The Journal of Food, vol. 5, no. 6, 1980.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda 5/6 (October 1980).
JAMA Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Ekşi, Aziz. “Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni Bir Yöntem”. Gıda, vol. 5, no. 6, 1980.
Vancouver Ekşi A. Elma Suyunun Sıcak Teknikle Durultulması İçin Yeni bir Yöntem. The Journal of Food. 1980;5(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/