BibTex RIS Cite

Mineral Contents of Main Wheat Varieties Grown in Turkey and Their Flours and Brans (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 4, - , 01.08.1988

Abstract

In this research mainly wheat varieties grown in Turkey in various regions and their flours and brans were analyzed for their mineral contents. Twenty one wheat varieties were used in the research. It was determined that mineral contents were depended upon wheat varieties. On the other hand, uncertainly, it was observed that mineral contents were related to ash and protein contents. With the rise in protein and ash contents mineral contents increased. Much additional research would be required to evaluate those effects and interrelationships between.   

Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları

Year 1988, Volume: 13 Issue: 4, - , 01.08.1988

Abstract

Bu çalışmada ülkemizde yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin ve bunların laboratuvar değirmeninde öğütülmesiyle elde edilen unlar ile kepeklerinin mineral madde miktarları tesbit edilmiştir. Araştırmada 21 buğday çeşidi kullanılmıştır. Mineral madde miktarlarının buğday çeşidine bağlı olduğu saptanmıştır. Bunun yanında kesin olmamakla birlikte kül ve protein ile de ilişkili olduğu görülmüştür. Genelde küf ve protein miktarı arttıkça, mineral madde miktarları artmaktadır. Bu etkileri ve karşılıklı ilişkileri tesbit etmek için daha fazla denemelere ihtiyaç duyulmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Refet Seçkin This is me

Sedat Velioğlu This is me

Publication Date August 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 4

Cite

APA Ercan, R. ., Seçkin, R. ., & Velioğlu, S. . (1988). Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları. Gıda, 13(4).
AMA Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları. The Journal of Food. August 1988;13(4).
Chicago Ercan, Recai, Refet Seçkin, and Sedat Velioğlu. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları”. Gıda 13, no. 4 (August 1988).
EndNote Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S (August 1, 1988) Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları. Gıda 13 4
IEEE R. . Ercan, R. . Seçkin, and S. . Velioğlu, “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları”, The Journal of Food, vol. 13, no. 4, 1988.
ISNAD Ercan, Recai et al. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları”. Gıda 13/4 (August 1988).
JAMA Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Ercan, Recai et al. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları”. Gıda, vol. 13, no. 4, 1988.
Vancouver Ercan R, Seçkin R, Velioğlu S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Değirmencilik Yan Ürünlerinin Mineral Madde Miktarları. The Journal of Food. 1988;13(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/