BibTex RIS Cite

Use of Biochemical Techniques in Cereal Breeding and Technology (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 4, - , 01.08.1988

Abstract

Birçok ülkenin ekonomisinde ve tarımsal üretiminde temel rol oynayan tahıllar, insan beslenmesi bakımından da hayati önem taşır. Dünya’da üretilen buğday, pirinç, sorgum ve darının büyük bölümü insan gıdası olarak kullanılır ve bu ürünler farklı ülkelerin diyetine protein kaynağı olarak önemli katkıda bulunurlar. Gelişmekte olan birçok ülkede hububat proteinleri, toplam protein tüketiminin %70-90’ını oluşturur (Lasztity, 1984). Tahılların önemli bir bölümü de özellikle gelişmiş ülkelerde hayvan beslenmesinde kullanılırlar.

Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı

Year 1988, Volume: 13 Issue: 4, - , 01.08.1988

Abstract

Birçok ülkenin ekonomisinde ve tarımsal üretiminde temel rol oynayan tahıllar, insan beslenmesi bakımından da hayati önem taşır. Dünya’da üretilen buğday, pirinç, sorgum ve darının büyük bölümü insan gıdası olarak kullanılır ve bu ürünler farklı ülkelerin diyetine protein kaynağı olarak önemli katkıda bulunurlar. Gelişmekte olan birçok ülkede hububat proteinleri, toplam protein tüketiminin %70-90’ını oluşturur (Lasztity, 1984). Tahılların önemli bir bölümü de özellikle gelişmiş ülkelerde hayvan beslenmesinde kullanılırlar.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hamit Köksal This is me

Hazım Özkaya This is me

Ayhan Atlı This is me

Publication Date August 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 4

Cite

APA Köksal, H. ., Özkaya, H. ., & Atlı, A. . (1988). Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. Gıda, 13(4).
AMA Köksal H, Özkaya H, Atlı A. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food. August 1988;13(4).
Chicago Köksal, Hamit, Hazım Özkaya, and Ayhan Atlı. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda 13, no. 4 (August 1988).
EndNote Köksal H, Özkaya H, Atlı A (August 1, 1988) Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. Gıda 13 4
IEEE H. . Köksal, H. . Özkaya, and A. . Atlı, “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 13, no. 4, 1988.
ISNAD Köksal, Hamit et al. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda 13/4 (August 1988).
JAMA Köksal H, Özkaya H, Atlı A. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Köksal, Hamit et al. “Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı Ve Teknolojisinde Kullanımı”. Gıda, vol. 13, no. 4, 1988.
Vancouver Köksal H, Özkaya H, Atlı A. Biyokimyasal Tekniklerin Hububat Islahı ve Teknolojisinde Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/