BibTex RIS Cite

Effect of Food Processing on Nutritional Quality (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 5, - , 01.10.1981

Abstract

Genel olarak, gıdalar aşağıdaki sebeplerden dolayı ticari olarak işlenmektedir; 1) gıdaların dayanma müddetini artırmak, 2) ürünün özelliklerini değiştirmek, 3) kompleks biyokimyasal karışımlardan bir veya birkaç komponenti ayırmak, 4) işlenmiş gıdaların besin değerini daha iyileştirmek. Bu gayelerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek için proseslerde ünit operasyonların nasıl kullanılacağı Farkas (1977) tarafından sınıflandırılmıştır. Açıkça anlaşıldığına göre, istenen gaye için çeşitli ünit operasyonlar farklı metodlarla birleştirilerek kullanılabilir. Gıda sanayicisinin sorumluluğu, proses için en uygun ünit operasyonlar kombinasyonunu seçmektir.

Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi

Year 1981, Volume: 6 Issue: 5, - , 01.10.1981

Abstract

Genel olarak, gıdalar aşağıdaki sebeplerden dolayı ticari olarak işlenmektedir; 1) gıdaların dayanma müddetini artırmak, 2) ürünün özelliklerini değiştirmek, 3) kompleks biyokimyasal karışımlardan bir veya birkaç komponenti ayırmak, 4) işlenmiş gıdaların besin değerini daha iyileştirmek. Bu gayelerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek için proseslerde ünit operasyonların nasıl kullanılacağı Farkas (1977) tarafından sınıflandırılmıştır. Açıkça anlaşıldığına göre, istenen gaye için çeşitli ünit operasyonlar farklı metodlarla birleştirilerek kullanılabilir. Gıda sanayicisinin sorumluluğu, proses için en uygun ünit operasyonlar kombinasyonunu seçmektir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fatih Yıldız This is me

Publication Date October 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 5

Cite

APA Yıldız, F. (1981). Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. Gıda, 6(5).
AMA Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. October 1981;6(5).
Chicago Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda 6, no. 5 (October 1981).
EndNote Yıldız F (October 1, 1981) Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. Gıda 6 5
IEEE F. Yıldız, “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 6, no. 5, 1981.
ISNAD Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda 6/5 (October1981).
JAMA Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Yıldız, Fatih. “Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi”. Gıda, vol. 6, no. 5, 1981.
Vancouver Yıldız F. Gıda İşlemlerinin Besin Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 1981;6(5).