BibTex RIS Cite

Chemical Composition of Some Hops Used in Brewing Industry in Turkey (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

This study was carried out to determine the chemical composition of different varieties of hops used by brewing industry in Turkey. The composition of hops was dependent on the variety. Gallena and Northem Brewer varieties contained the highest levels of bitter and aroma substances. Brewers Gold and Late Cluster showed high acid but low ethereal oil contents. Efes Aroma and Saaz had high levels of aroma components and these varieties had high amounts of bitterness substances as Brewer Gold and Late Cluster did.

Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

Bu araştırmada, ülkemizde bira sanayiinde kullanılan bazı şerbetçi otlarının kimyasal bileşimleri incelenmiştir. Elde edilen bulgulardan Gallena ve Northem Brewer çeşitlerinin reçineler ve eteri yağ bakımından en zengin çeşitler oldukları, Efes Aroma ve Saaz çeşitlerinin çok miktarda eteri yağ ve reçineler içerdikleri ve Brewers Gold ve Late Cluster çeşitlerinin reçinelerce oldukça zengin fakat eteri yağ bakımından çok fakir oldukları belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Canbaş This is me

Hüseyin Erten This is me

Filiz Özşahin This is me

Publication Date October 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 5

Cite

APA Canbaş, A. ., Erten, H. ., & Özşahin, F. . (1998). Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. Gıda, 23(5).
AMA Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. The Journal of Food. October 1998;23(5).
Chicago Canbaş, Ahmet, Hüseyin Erten, and Filiz Özşahin. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda 23, no. 5 (October 1998).
EndNote Canbaş A, Erten H, Özşahin F (October 1, 1998) Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. Gıda 23 5
IEEE A. . Canbaş, H. . Erten, and F. . Özşahin, “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”, The Journal of Food, vol. 23, no. 5, 1998.
ISNAD Canbaş, Ahmet et al. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda 23/5 (October 1998).
JAMA Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Canbaş, Ahmet et al. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda, vol. 23, no. 5, 1998.
Vancouver Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. The Journal of Food. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/