BibTex RIS Cite

Antimicrobials and Using Possibilities in Milk Technology (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

In this paper, antimicrobial matters which are used to prolong resistance times of foods and possibilities of using these matters in milk industry are discussed. Although it not allowed in our country, the usability antimicrobials in Turkish milk industry that has some problems from production to consumption is examined. Using rates and technological characteristics of some antimicrobials which are used in developed countries have been compiled from different studies.

Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

Bu derlemede, gıdaların dayanım sürelerini uzatmak için kullanılan antimikrobiyal maddeler ve bu maddelerin süt endüstrisinde kullanım olanakları üzerinde durulmuştur. Yasal olarak ülkemizde izin verilmemesine rağmen, ılıman iklime sahip ve üretiminden tüketimine kadar çeşitli sorunlarla dolu olan ülkemiz süt endüstrisinde antimikrobiyal maddelerin kullanım olanakları araştırılmıştır. Gelişmiş ülkelerde kullanımlarına izin verilen bazı antimikrobiyel maddelerin kullanım oranları ve toksikolojik özellikleri derlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Güven This is me

Publication Date October 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 5

Cite

APA Güven, M. . (1998). Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. Gıda, 23(5).
AMA Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. The Journal of Food. October 1998;23(5).
Chicago Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda 23, no. 5 (October 1998).
EndNote Güven M (October 1, 1998) Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. Gıda 23 5
IEEE M. . Güven, “Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”, The Journal of Food, vol. 23, no. 5, 1998.
ISNAD Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda 23/5 (October 1998).
JAMA Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda, vol. 23, no. 5, 1998.
Vancouver Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. The Journal of Food. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/