BibTex RIS Cite

The Determination of Consumption Patterns of Milk and Milk Products of School Age Youth (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 5, - , 01.10.2000

Abstract

This study was carried out selected students from school of the Van city between 1995 and 1996 years. The study was con-ducted the milk and milk products consumption pattern (levels) of 381 students and their families. According to the results of the research it was found that the most of students is liking for milk (80.0 %), the most of liking for milk are rural students. 70.6 % of inquiry answered students are prefer drinking as heat the milk. Commonly students don't generally right and enough information about the milk and nutritional of milk. In the study, it was found that there was a significant relationship among daily milk consumption with monthly win money of student's families (P<0.01).  

Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma

Year 2000, Volume: 25 Issue: 5, - , 01.10.2000

Abstract

Bu çalışmada, 1995-1996 yıllan arasında Van ilinde üniversite, lise, ortaokul ve ilkokul son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu toplam 381 kişinin ve ailelerinin süt tüketim alışkanlıkları, bu alışkanlıklar üzerine etki eden faktörler ve süt hakkındaki bilgileri araştırılmıştır. Araştırma sonuç­larına göre, öğrencilerin çoğu süt içmeyi sevmekte (%80.0), süt içmeyi sevenlerin çoğunluğunu (%79.2) köy kökenli öğrenciler oluşturmaktadır. Ankete katılan öğrencilerin çoğu (%70.6) sütü sıcak olarak içmeyi tercih etmektedir. Ankete katılanların aileleri içerisinde ise en fazla sütü bebek­ler ve küçük kardeşler tüketmektedir. Öğrencilerin çoğunun sütün özellikleri ve besin değeri hakkında geniş bir bilgiye sahip olmadığı ortaya çık­mıştır. Araştırmaya katılan öğrenci ailelerinin aylık gelirleri ile günlük süt tüketim miktarları arasında istatistiki olarak çok önemli bir ilişki olduğu tespit edilmiştir (P < 0.01).  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Ayar This is me

Hüsrev Demirulus This is me

Publication Date October 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 5

Cite

APA Ayar, A. ., & Demirulus, H. . (2000). Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 25(5).
AMA Ayar A, Demirulus H. Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 2000;25(5).
Chicago Ayar, Ahmet, and Hüsrev Demirulus. “Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 25, no. 5 (October 2000).
EndNote Ayar A, Demirulus H (October 1, 2000) Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. Gıda 25 5
IEEE A. . Ayar and H. . Demirulus, “Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 25, no. 5, 2000.
ISNAD Ayar, Ahmet - Demirulus, Hüsrev. “Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 25/5 (October 2000).
JAMA Ayar A, Demirulus H. Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Ayar, Ahmet and Hüsrev Demirulus. “Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt Ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 25, no. 5, 2000.
Vancouver Ayar A, Demirulus H. Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 2000;25(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/