BibTex RIS Cite

Effects of Alfa Amylase Activity on Quality of Pasta Products (in Turkish)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 2, - , 01.04.1991

Abstract

Birkaç istisna dışında gıdalarımız, enzimler tarafından sentezlenen ve özellikleri korunan bitkisel, hayvansal, mikrobiyal veya canlı dokuların salgılarından meydana gelen canlı hücrelerdir. Hemen hemen bütün gıdaların bileşenleri enzim substratlarıdır. Eksogenus enzimlerin ilavesi gıda kalitesinin gelişmesine veya gıda maddelerinin birinden diğerine dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Amilazlar, teknolojik olarak buğdayda en önemli endogenus enzimlerdir. Çimlenmemiş buğday bol miktarda beta amilaz ihtiva eder. Buna karşılık değirmencilik bakımından beta amilazdan çok daha önemli olan alfa amilazlar ise çimlenmemiş tanede çok düşük oranlarda bulunmaktadır.  

Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi

Year 1991, Volume: 16 Issue: 2, - , 01.04.1991

Abstract

Birkaç istisna dışında gıdalarımız, enzimler tarafından sentezlenen ve özellikleri korunan bitkisel, hayvansal, mikrobiyal veya canlı dokuların salgılarından meydana gelen canlı hücrelerdir. Hemen hemen bütün gıdaların bileşenleri enzim substratlarıdır. Eksogenus enzimlerin ilavesi gıda kalitesinin gelişmesine veya gıda maddelerinin birinden diğerine dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Amilazlar, teknolojik olarak buğdayda en önemli endogenus enzimlerdir. Çimlenmemiş buğday bol miktarda beta amilaz ihtiva eder. Buna karşılık değirmencilik bakımından beta amilazdan çok daha önemli olan alfa amilazlar ise çimlenmemiş tanede çok düşük oranlarda bulunmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Turhan Tuncer This is me

Recai Ercan This is me

Bülent Aktan This is me

Publication Date April 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 2

Cite

APA Tuncer, T. ., Ercan, R. ., & Aktan, B. . (1991). Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi. Gıda, 16(2).
AMA Tuncer T, Ercan R, Aktan B. Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. April 1991;16(2).
Chicago Tuncer, Turhan, Recai Ercan, and Bülent Aktan. “Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi”. Gıda 16, no. 2 (April 1991).
EndNote Tuncer T, Ercan R, Aktan B (April 1, 1991) Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi. Gıda 16 2
IEEE T. . Tuncer, R. . Ercan, and B. . Aktan, “Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 16, no. 2, 1991.
ISNAD Tuncer, Turhan et al. “Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi”. Gıda 16/2 (April 1991).
JAMA Tuncer T, Ercan R, Aktan B. Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Tuncer, Turhan et al. “Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi”. Gıda, vol. 16, no. 2, 1991.
Vancouver Tuncer T, Ercan R, Aktan B. Alfa Amilaz Aktivitesinin Makarna Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 1991;16(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/