BibTex RIS Cite

Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

Mikrodalga ile haşlamanın askorbik asitin bozunması ve peroksidazın etkinliğinin yok edilmesi üzerindeki etkisi havuç, kabak, lahana, taze fasulye ve bezelye de incelenmiştir. Askorbik asitin bozunması ve enzimin etkinliğinin yok edilmesi birinci derecede bir reaksiyon olarak ifade edilmiştir. Enzim etkinliğini 10 kat azaltabilmek için gerekli olan süre taze fasulye ve bezelyede daha kısadır. Askorbik asitin tutunması haşlanmış taze fasulyede en fazladır. Haşlanmış havuçta, lahanada ve kabakta ise askorbik asitin kaybı çok fazladır.

Peroxidase Inactivation and Ascorbic Acid Degradation of Selected Vegetables During Microwave Blanching (in English)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

Effect of microwave blanching on residual peroxidase activity and ascorbic acid degradation in carrot, zucchini, cabbage, green beans and green peas was studied. First order kinetic expression simulated peroxidase inactivation and ascorbic acid degradation. The time-required to reduce the enzyme activity by a factor 10 was found to be shorter in green beans and peas. Ascorbic acid retention was found to be higher in microwave blanched green beans. For equivalent peroxidase inactivation, more losses of ascorbic acid were determined in blanched zucchini, cabbage and carrot.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Apiradee Srıwatanapongse This is me

Gülüm Şümnü This is me

Alev Bayındırlı This is me

Publication Date August 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 4

Cite

APA Srıwatanapongse, A. ., Şümnü, G. ., & Bayındırlı, A. . (1991). Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce). Gıda, 16(4).
AMA Srıwatanapongse A, Şümnü G, Bayındırlı A. Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce). The Journal of Food. August 1991;16(4).
Chicago Srıwatanapongse, Apiradee, Gülüm Şümnü, and Alev Bayındırlı. “Mikrodalga Ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin Ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce)”. Gıda 16, no. 4 (August 1991).
EndNote Srıwatanapongse A, Şümnü G, Bayındırlı A (August 1, 1991) Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce). Gıda 16 4
IEEE A. . Srıwatanapongse, G. . Şümnü, and A. . Bayındırlı, “Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 16, no. 4, 1991.
ISNAD Srıwatanapongse, Apiradee et al. “Mikrodalga Ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin Ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce)”. Gıda 16/4 (August 1991).
JAMA Srıwatanapongse A, Şümnü G, Bayındırlı A. Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce). The Journal of Food. 1991;16.
MLA Srıwatanapongse, Apiradee et al. “Mikrodalga Ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin Ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce)”. Gıda, vol. 16, no. 4, 1991.
Vancouver Srıwatanapongse A, Şümnü G, Bayındırlı A. Mikrodalga ile Haşlama Sırasında Çeşitli Sebzelerdeki Peroksidaz Enziminin ve Askorbik Asitin Bozunması (İngilizce). The Journal of Food. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/