BibTex RIS Cite

The Thiamine and Riboflavin Contents of Main Wheat Varieties Grown in Turkey and Their Flours (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

In this research main wheat varieties grown in Turkey in various regions and their flours were analyzed for their B1 and B2 vitamin contents. Eighteen wheat varieties were used in the research. The B1 and B2 vitamin contents of wheats vary with the variety and cultivation area. Generally. It was determined that vitamin contents of hard wheats were higher than soft wheats. It was observed that the B1 and B2 vitamin contents of flours were related to wheat variety and % flour extraction. With the rise in % flour extraction vitamin contents increased.   

Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları

Year 1991, Volume: 16 Issue: 4, - , 01.08.1991

Abstract

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin ve bunların laboratuvar değirmeninde öğütülmesiyle elde edilen unlarının B1 ve B2 vitaminleri miktarı saptanmıştır. Araştırmada 18 buğday çeşidi kullanılmıştır. Buğdaylarda B1 ve B2 vitaminleri miktarı çeşit ve yetişme yerine bağlı olarak değişmektedir. Genellikle sert buğdaylar, yumuşaklardan daha zengin bulunmuştur. Unlarda B1 ve B2 vitamin miktarlarının buğday çeşidi ve randımanı ile ilişkili olduğu görülmüştür. Un randımanı arttıkça vitamin miktarları da artmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Recai Ercan This is me

Suzan Erbaş This is me

Publication Date August 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 4

Cite

APA Ercan, R. ., & Erbaş, S. . (1991). Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. Gıda, 16(4).
AMA Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. The Journal of Food. August 1991;16(4).
Chicago Ercan, Recai, and Suzan Erbaş. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda 16, no. 4 (August 1991).
EndNote Ercan R, Erbaş S (August 1, 1991) Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. Gıda 16 4
IEEE R. . Ercan and S. . Erbaş, “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları”, The Journal of Food, vol. 16, no. 4, 1991.
ISNAD Ercan, Recai - Erbaş, Suzan. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda 16/4 (August 1991).
JAMA Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Ercan, Recai and Suzan Erbaş. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda, vol. 16, no. 4, 1991.
Vancouver Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. The Journal of Food. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/