BibTex RIS Cite

A Study on some Quality Characteristics of Durum Clear Flours (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 5, - , 01.10.2001

Abstract

Turkey faces important economic losses due to the current food regulations, which does not allow using of Triticum durum clear flours in pasta manufacturing. In this study, some physical, chemical and technological characteristics of clear flours taken from semolina mills of six pasta firms were determined. It was found that the chemical characteristics, particularly ash and protein contents, were varied depending on the milling factors as well as wheat variety, environmental and soil conditions. 

İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi

Year 2001, Volume: 26 Issue: 5, - , 01.10.2001

Abstract

Ülkemizde yasal düzenlemeler nedeni ile makarna üretiminde kullanılamayan irmikaltı unun değerlendirilmemesi ekonomik açıdan önemli bir kayıptır. Çalışmada altı makarna firmasının değirmenlerinden temin edilen irmikaltı unlarının bazı fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri incelenmiştir. Bu unların kimyasal değerlerinin, özellikle kül ve protein bakımından farklı olması; değirmende işleme faktörlerinin yanında buğdayın yetiştirilme koşullarına da bağlı olduğunu göstermiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Kemal Kemahlıoğlu This is me

Sezgin Ünal This is me

Publication Date October 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 5

Cite

APA Kemahlıoğlu, K. ., & Ünal, S. . (2001). İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. Gıda, 26(5).
AMA Kemahlıoğlu K, Ünal S. İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. October 2001;26(5).
Chicago Kemahlıoğlu, Kemal, and Sezgin Ünal. “İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi”. Gıda 26, no. 5 (October 2001).
EndNote Kemahlıoğlu K, Ünal S (October 1, 2001) İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. Gıda 26 5
IEEE K. . Kemahlıoğlu and S. . Ünal, “İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 26, no. 5, 2001.
ISNAD Kemahlıoğlu, Kemal - Ünal, Sezgin. “İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi”. Gıda 26/5 (October 2001).
JAMA Kemahlıoğlu K, Ünal S. İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Kemahlıoğlu, Kemal and Sezgin Ünal. “İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 26, no. 5, 2001.
Vancouver Kemahlıoğlu K, Ünal S. İrmikaltı Unlarının Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2001;26(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/