BibTex RIS Cite

Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, biyolojik materyallere ve gıda maddelerine uygulanan yeni bir tekniktir. Bu teknik, gaz özelliğine benzer davranış gösteren belirli sıvıların çözme özelliklerinden yararlanılarak, gıda ve ilaç sanayiinde önemli maddelerin elde edilmesinde ayrıca, çözücü ve safsızlıkların uzaklaştırılması işlemlerinde alternatif olarak kullanılabilecek yeni bir tekniktir. Bu derlemede, süperkritik akışkanların temel özellikleri ve SC ekstraksiyon gıda uygulamaları sunulmuştur.

Supercritical Fluid Processing (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Supercritical (SC) extraction is a new technique used in processing foodstuffs and biological materials. Based on the solvent properties of certain gas-like fluids, the processing technique offers considerable promise in removing impurities or recovering valuable substances from compounds and products. In this article, the main features of supercritical fluids and food applications of SC extraction are presented.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şule Pekyardımcı This is me

Publication Date December 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 6

Cite

APA Pekyardımcı, Ş. . (1991). Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. Gıda, 16(6).
AMA Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote Pekyardımcı Ş (December 1, 1991) Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. Gıda 16 6
IEEE Ş. . Pekyardımcı, “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. The Journal of Food. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/