BibTex RIS Kaynak Göster

Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Süperkritik akışkan ekstraksiyonu, biyolojik materyallere ve gıda maddelerine uygulanan yeni bir tekniktir. Bu teknik, gaz özelliğine benzer davranış gösteren belirli sıvıların çözme özelliklerinden yararlanılarak, gıda ve ilaç sanayiinde önemli maddelerin elde edilmesinde ayrıca, çözücü ve safsızlıkların uzaklaştırılması işlemlerinde alternatif olarak kullanılabilecek yeni bir tekniktir. Bu derlemede, süperkritik akışkanların temel özellikleri ve SC ekstraksiyon gıda uygulamaları sunulmuştur.

Supercritical Fluid Processing (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Supercritical (SC) extraction is a new technique used in processing foodstuffs and biological materials. Based on the solvent properties of certain gas-like fluids, the processing technique offers considerable promise in removing impurities or recovering valuable substances from compounds and products. In this article, the main features of supercritical fluids and food applications of SC extraction are presented.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şule Pekyardımcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Pekyardımcı, Ş. . (1991). Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. Gıda, 16(6).
AMA Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. GIDA. Aralık 1991;16(6).
Chicago Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda 16, sy. 6 (Aralık 1991).
EndNote Pekyardımcı Ş (01 Aralık 1991) Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. Gıda 16 6
IEEE Ş. . Pekyardımcı, “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”, GIDA, c. 16, sy. 6, 1991.
ISNAD Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda 16/6 (Aralık 1991).
JAMA Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. GIDA. 1991;16.
MLA Pekyardımcı, Şule. “Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi”. Gıda, c. 16, sy. 6, 1991.
Vancouver Pekyardımcı Ş. Süperkritik Akışkanlar Teknolojisi. GIDA. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/