BibTex RIS Cite

The Effect of Depectinization and Clarification on Sour Cherry Juice Quality (in English)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

In this research, the effects of depectinization and clarification on sour cherry juice quality were evaluated. Some quality tests were done on sour cherry juice produced by filtration of raw juice, depectinized juice and depectinized plus clarified juice. In the present study, all the experiments were performed by using the sour cherries harvested in 1990 and 1991. Some losses in chemical composition of sour cherry juice was observed through processing. However, the lightness, taste and clearness of the products were the best in the case of depectinized plus clarified juice.   

Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

Bu araştırmada, depektinizasyon ve durultmanın vişne suyu kalitesine etkisi incelenmiştir. Sadece preslenmiş, depektinize edilmiş ve depektinizasyon ile birlikte durultulmuş vişne suları üzerinde bazı kalite kontrol analizleri yapılmıştır. Bu araştırma 1990 ve 1991 yıllarında hasat edilen vişnelerden elde edilen örneklerle yürütülmüştür. İşlemler sırasında vişne suyunun kimyasal bileşiminde bazı kayıplar ortaya çıkmıştır. Buna rağmen ışık geçirgenliği, tat ve berraklık açısından en iyi ürünün depektinizasyona uğratılmış ve durultulmuş vişne suyu olduğu belirlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Serpil Şahin This is me

Levent Bayındırlı This is me

Publication Date February 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 1

Cite

APA Şahin, S. ., & Bayındırlı, L. . (1992). Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). Gıda, 17(1).
AMA Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. February 1992;17(1).
Chicago Şahin, Serpil, and Levent Bayındırlı. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 17, no. 1 (February 1992).
EndNote Şahin S, Bayındırlı L (February 1, 1992) Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). Gıda 17 1
IEEE S. . Şahin and L. . Bayındırlı, “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 17, no. 1, 1992.
ISNAD Şahin, Serpil - Bayındırlı, Levent. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 17/1 (February 1992).
JAMA Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. 1992;17.
MLA Şahin, Serpil and Levent Bayındırlı. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda, vol. 17, no. 1, 1992.
Vancouver Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). The Journal of Food. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/