BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Depectinization and Clarification on Sour Cherry Juice Quality (in English)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

In this research, the effects of depectinization and clarification on sour cherry juice quality were evaluated. Some quality tests were done on sour cherry juice produced by filtration of raw juice, depectinized juice and depectinized plus clarified juice. In the present study, all the experiments were performed by using the sour cherries harvested in 1990 and 1991. Some losses in chemical composition of sour cherry juice was observed through processing. However, the lightness, taste and clearness of the products were the best in the case of depectinized plus clarified juice.   

Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Bu araştırmada, depektinizasyon ve durultmanın vişne suyu kalitesine etkisi incelenmiştir. Sadece preslenmiş, depektinize edilmiş ve depektinizasyon ile birlikte durultulmuş vişne suları üzerinde bazı kalite kontrol analizleri yapılmıştır. Bu araştırma 1990 ve 1991 yıllarında hasat edilen vişnelerden elde edilen örneklerle yürütülmüştür. İşlemler sırasında vişne suyunun kimyasal bileşiminde bazı kayıplar ortaya çıkmıştır. Buna rağmen ışık geçirgenliği, tat ve berraklık açısından en iyi ürünün depektinizasyona uğratılmış ve durultulmuş vişne suyu olduğu belirlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serpil Şahin Bu kişi benim

Levent Bayındırlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şahin, S. ., & Bayındırlı, L. . (1992). Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). Gıda, 17(1).
AMA Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). GIDA. Şubat 1992;17(1).
Chicago Şahin, Serpil, ve Levent Bayındırlı. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 17, sy. 1 (Şubat 1992).
EndNote Şahin S, Bayındırlı L (01 Şubat 1992) Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). Gıda 17 1
IEEE S. . Şahin ve L. . Bayındırlı, “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”, GIDA, c. 17, sy. 1, 1992.
ISNAD Şahin, Serpil - Bayındırlı, Levent. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda 17/1 (Şubat 1992).
JAMA Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). GIDA. 1992;17.
MLA Şahin, Serpil ve Levent Bayındırlı. “Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon Ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce)”. Gıda, c. 17, sy. 1, 1992.
Vancouver Şahin S, Bayındırlı L. Vişne Suyu Üretiminde Depektinizasyon ve Durultma İşleminin Kalitesine Etkisi (İngilizce). GIDA. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/