BibTex RIS Cite

A Research on the Shelf Life of Smoked Rainbow Trout (Salmo gairdneri A. 1836) (Turkish with English Abstract)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

In this study, the determination shelf life of rainbow trout smoked and vacuum packed at a temperature of 5-6 oC was aimed. The samples of trout used (mean weight 200 g and mean length 25 cm) were cleaned, smoked and packed in PA/LDPE laminated vacuum bags. Packed fish were stored at 5-6 oC. Chemical and sensory analyses were performed at 5 days intervals during storage. It was determined that smoked and vacuum packed in PA/LDPE laminated bags stored at 5-6 oC could be preserved for 50 days.   

Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

Bu çalışmada, dumanlanmış ve vakumla paketlenmiş alabalıkların 5-6 oC’deki raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada kullanılan ortalama 200 g canlı ağırlık ve 25 cm boyundaki alabalık örnekleri temizlenip tuzlandıktan sonra dumanlanmış ve daha sonra da Poliamid/Düşük Densiteli Polietilen (PA/LDPE) laminasyonlu vakum torbalarında paketlenmiştir. Paketlenen balıklar 5-6 oC'’e depolanmıştır. Depolama esnasında 5'’r günlük periyotlarla duyusal ve kimyasal analizler yapılmıştır. Sonuç olarak dumanlanmış ve PA/LDPE laminasyonlu torbalarda vakumla paketlenmiş alabalıkların 5-6 oC’de 50 gün depolanabilecekleri saptanmıştır  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nalan Gökoğlu This is me

Candan Varlık This is me

Publication Date February 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 1

Cite

APA Gökoğlu, N. ., & Varlık, C. . (1992). Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. Gıda, 17(1).
AMA Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. The Journal of Food. February 1992;17(1).
Chicago Gökoğlu, Nalan, and Candan Varlık. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda 17, no. 1 (February 1992).
EndNote Gökoğlu N, Varlık C (February 1, 1992) Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. Gıda 17 1
IEEE N. . Gökoğlu and C. . Varlık, “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 17, no. 1, 1992.
ISNAD Gökoğlu, Nalan - Varlık, Candan. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda 17/1 (February 1992).
JAMA Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Gökoğlu, Nalan and Candan Varlık. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 17, no. 1, 1992.
Vancouver Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/