BibTex RIS Cite

Rolling Technology in Black Tea Manufacturing and Important Aspects to be considered (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

Siyah çay imalatında kıvırma prosesi değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu yöntemlerin başlıca Ortodoks CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonlarıdır. Bu kıvırma yöntemleri birçok özellikleri bakımından birbirlerinden farklılık arz etmektedir. Siyah çayın bazı özellikleri de kullanılan kıvırma yöntemine bağlı olarak değişebilmektedir. Ülkemizde genellikle Ortodoks kıvırma yöntemi kullanılmaktadır. Ancak, son yıllarda CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonları da kullanılmaya başlanmıştır.  

Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar

Year 1992, Volume: 17 Issue: 1, - , 01.02.1992

Abstract

Siyah çay imalatında kıvırma prosesi değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu yöntemlerin başlıca Ortodoks CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonlarıdır. Bu kıvırma yöntemleri birçok özellikleri bakımından birbirlerinden farklılık arz etmektedir. Siyah çayın bazı özellikleri de kullanılan kıvırma yöntemine bağlı olarak değişebilmektedir. Ülkemizde genellikle Ortodoks kıvırma yöntemi kullanılmaktadır. Ancak, son yıllarda CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonları da kullanılmaya başlanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Feramuz Özdemir This is me

Publication Date February 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 1

Cite

APA Özdemir, F. . (1992). Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. Gıda, 17(1).
AMA Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. The Journal of Food. February 1992;17(1).
Chicago Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda 17, no. 1 (February 1992).
EndNote Özdemir F (February 1, 1992) Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. Gıda 17 1
IEEE F. . Özdemir, “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar”, The Journal of Food, vol. 17, no. 1, 1992.
ISNAD Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda 17/1 (February 1992).
JAMA Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda, vol. 17, no. 1, 1992.
Vancouver Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. The Journal of Food. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/