BibTex RIS Kaynak Göster

Rolling Technology in Black Tea Manufacturing and Important Aspects to be considered (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Siyah çay imalatında kıvırma prosesi değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu yöntemlerin başlıca Ortodoks CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonlarıdır. Bu kıvırma yöntemleri birçok özellikleri bakımından birbirlerinden farklılık arz etmektedir. Siyah çayın bazı özellikleri de kullanılan kıvırma yöntemine bağlı olarak değişebilmektedir. Ülkemizde genellikle Ortodoks kıvırma yöntemi kullanılmaktadır. Ancak, son yıllarda CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonları da kullanılmaya başlanmıştır.  

Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Siyah çay imalatında kıvırma prosesi değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu yöntemlerin başlıca Ortodoks CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonlarıdır. Bu kıvırma yöntemleri birçok özellikleri bakımından birbirlerinden farklılık arz etmektedir. Siyah çayın bazı özellikleri de kullanılan kıvırma yöntemine bağlı olarak değişebilmektedir. Ülkemizde genellikle Ortodoks kıvırma yöntemi kullanılmaktadır. Ancak, son yıllarda CTC, Rotorvan ve bunların değişik kombinasyonları da kullanılmaya başlanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feramuz Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özdemir, F. . (1992). Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. Gıda, 17(1).
AMA Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. GIDA. Şubat 1992;17(1).
Chicago Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda 17, sy. 1 (Şubat 1992).
EndNote Özdemir F (01 Şubat 1992) Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. Gıda 17 1
IEEE F. . Özdemir, “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar”, GIDA, c. 17, sy. 1, 1992.
ISNAD Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda 17/1 (Şubat 1992).
JAMA Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. GIDA. 1992;17.
MLA Özdemir, Feramuz. “Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi Ve Dikkat Edilecek Hususlar”. Gıda, c. 17, sy. 1, 1992.
Vancouver Özdemir F. Siyah Çay İmalatında Kıvırma Teknolojisi ve Dikkat Edilecek Hususlar. GIDA. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/