BibTex RIS Cite

Immunomagnetic Separation Methods in Food Microbiology (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Ever since microbiological analysis was routinely applied to foods, scientists have been trying to simplify or device faster methods for testing. Interest in rapid and automated methods that are more convenient, sensitive, specific and accurate than conventional methods have been increasing steadily in the last twenty years. One of these rapid methods, immunomagnetic separation (IMS) has attracted much attention lately. In this review, IMS method, principles, applications and future perspective were introduced. 

Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Mikrobiyolojik analizlerin, gıdalarda rutin olarak uygulanmaya başlamasından bu yana bilim adamları, denemelerde kullanılan metotları kolay uygulanabilir duruma getirmeye veya hızlı metotlarla geliştirmeye çaba harcamaktadırlar. Klasik yöntemlere oranla daha elverişli, duyarlı, spesifik ve doğru sonuçlar alınabilecek hızlı ve otomasyona uygun yöntemlere olan ilgi, son 20 yılda giderek artmıştır. Bu hızlı metotlardan birisi olan immunomanyetik ayırma (IMS) yöntemi, son zamanlarda oldukça dikkati çekmektedir. Bu derlemede IMS yöntemi, prensipleri, uygulamaları ve araştırma gereksinimleri üzerinde durulmuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Z. Yesim Özbaş This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Özbaş, Z. Y. . (2002). Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri. Gıda, 27(3).
AMA Özbaş ZY. Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri. The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago Özbaş, Z. Yesim. “Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote Özbaş ZY (June 1, 2002) Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri. Gıda 27 3
IEEE Z. Y. . Özbaş, “Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD Özbaş, Z. Yesim. “Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA Özbaş ZY. Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Özbaş, Z. Yesim. “Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver Özbaş ZY. Gıda Mikrobiyolojisinde İmmuno Manyetik Ayırma Sistemleri. The Journal of Food. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/