BibTex RIS Cite

Iron Content of Milk Produced in Samsun Province (in Turkish)

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

Araştırmada; Samsun’un Doğu ve Batısında bulunan bölgelerden alınan 150 adet süt numunesinde demir miktarları atomik absorbsiyon spektrofotometresi ile ölçülmüştür. Ortalama demir miktarı 60.24 mg/100 g olara tespit edilmiş olup, bölgeler arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır (P<0.01). Varyasyon sınırları 2.7-249.3 mg/100 g arasındadır. Hayvanın yaşı ve laktasyon periyodu demir miktarı üzerinde etkili olmamaktadır.

Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı

Year 1992, Volume: 17 Issue: 2, - , 01.04.1992

Abstract

Araştırmada; Samsun’un Doğu ve Batısında bulunan bölgelerden alınan 150 adet süt numunesinde demir miktarları atomik absorbsiyon spektrofotometresi ile ölçülmüştür. Ortalama demir miktarı 60.24 mg/100 g olara tespit edilmiş olup, bölgeler arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır (P<0.01). Varyasyon sınırları 2.7-249.3 mg/100 g arasındadır. Hayvanın yaşı ve laktasyon periyodu demir miktarı üzerinde etkili olmamaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date April 1, 1992
Published in Issue Year 1992 Volume: 17 Issue: 2

Cite

APA Oysun, G. . (1992). Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. Gıda, 17(2).
AMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. The Journal of Food. April 1992;17(2).
Chicago Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda 17, no. 2 (April 1992).
EndNote Oysun G (April 1, 1992) Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. Gıda 17 2
IEEE G. . Oysun, “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”, The Journal of Food, vol. 17, no. 2, 1992.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda 17/2 (April 1992).
JAMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. The Journal of Food. 1992;17.
MLA Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda, vol. 17, no. 2, 1992.
Vancouver Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. The Journal of Food. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/