ISSN: 2149-8393
e-ISSN: 2149-8407
Başlangıç: 2015
Yayımcı: Politik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi
Kapak Resmi
 

DUYURU:  Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi (IJISEF) dergimiz 2023 yılı itibariyle MART ve EYLÜL olmak üzere yılda iki sayı olarak yayınlanacaktır.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi; Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA) ve Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) iş birliği ile uluslararası, akademik, süreli ve çift kör hakem uygulamalı olarak yayımlanmaktadır.

İlgili Konular:
-İslam Ekonomisi
-Katılım Bankacılığı
-İslami Finansal Piyasalar
-İslami Yönetişim
-Muamelat Fıkhı
-Tekafül
-İslami Muhasebe
-İslami Ticaret
-İslami Varlık Yönetimi
-İslami Finansal Kuruluşlar
-İslam Ekonomi Düşüncesi
-İslam Ekonomi Tarihi
-Zekat ve Vakıf ile irtibatlı konulardır.

Dergimiz; akademisyenler, piyasa aktörleri ile İslam ekonomisi ve finansı araştırmalarıyla ilgilenenlerin çalışmalarını ve görüşlerini paylaşmak, tartışmak, değerlendirmek ve yaymak için bir platform oluşturmayı hedeflemektedir.

IJISEF'in Yer Aldığı Dizinler:
MIAR, EBSCO, Index Islamicus, Econ-Lit, Google Scholar, EconBiz ve ProQuest.

Yayın Ücret Politikası
IJISEF'in sağlamış olduğu hizmetler tamamen ücretsizdir. Yazarların makalelerini gönderim, değerlendirme veya yayımlanma aşamasında herhangi bir ücret ödemeleri gerekmemektedir.

Telif Hakkı Devir Formu
IJISEF'e gönderilen tüm çalışmalar için Telif Hakkı Devir Formu ıslak imzalı olacak şekilde doldurulup sisteme yüklenmelidir. Forma ulaşmak için tıklayınız.




25855

IJISEF'te yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.