BibTex RIS Kaynak Göster

Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi

Yıl 2015, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 01.12.2015
https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417

Öz

Bu çalışma, gastronomi turizmine ilişkin mevcut yazının taramasıdır. Son on yılda konuya ilişkin araştırma sayısının
artması bu alana gösterilen ilginin bir kanıtı durumundadır. Bununla birlikte gastronomi turizminin tanımı
ve kapsamı açısından tartışmalar devam etmektedir. Yapılan araştırmalar özellikle kırsal alanlardaki turizm içerisinde
gastronominin etkinliği ve pazarlama açısından önemi üzerine yoğunlaşmaktadır. Farklı destinasyonların
gastronomi turizmi açısından karşılaştırılması ve gastronomi kültür turizmi bağlantıları incelenen diğer konular
arasındadır. Ayrıca gastronomi turizmi tanım denemeleri ve kapsamı konusu ele alınmıştır. Turizmden aldığı payı
arttırma amacındaki ülkeler ve bölgeler yeni pazar oluşturmak için bu alana yönelmeye başlamışlardır. Ancak
gastronomi turizmi ya da bunu önemli motivasyon gerekçeleri arasında değerlendiren seyahatçilerin iyi incelenmesi
gerekmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Hakem Denetimli Makaleler
Yazarlar

Mehmet Sarıışık

Gülçin Özbay

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sarıışık, M., & Özbay, G. (2015). Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26(2). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417
AMA Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. Aralık 2015;26(2). doi:10.17123/atad.vol26iss218417
Chicago Sarıışık, Mehmet, ve Gülçin Özbay. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26, sy. 2 (Aralık 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417.
EndNote Sarıışık M, Özbay G (01 Aralık 2015) Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26 2
IEEE M. Sarıışık ve G. Özbay, “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 26, sy. 2, 2015, doi: 10.17123/atad.vol26iss218417.
ISNAD Sarıışık, Mehmet - Özbay, Gülçin. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 26/2 (Aralık 2015). https://doi.org/10.17123/atad.vol26iss218417.
JAMA Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26. doi:10.17123/atad.vol26iss218417.
MLA Sarıışık, Mehmet ve Gülçin Özbay. “Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 26, sy. 2, 2015, doi:10.17123/atad.vol26iss218417.
Vancouver Sarıışık M, Özbay G. Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2015;26(2).

Cited By

ÇANAKKALE LOCAL FOOD MAP
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
https://doi.org/10.32958/gastoria.1536639










ÂŞIK VEYSEL’İN ŞİİRLERİNE GASTRONOMİK BAKIŞ
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi
https://doi.org/10.32321/cutad.1369176










GASTRONOMIC TOURISM POTENTIAL OF ŞIRNAK
International Journal of Contemporary Tourism Research
Sedat Çelik
https://doi.org/10.30625/ijctr.458714