Temelde sürdürülebilirliği esas Cappadocia Journal of Gastronomy, Food and Tourism Studies dergisinin amaçları,
a) Uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel yayın üretimine aracı olmak;
b) Kuramsal, disiplinler arası ve karşılaştırmalı araştırmaları teşvik etmek;
c) Gastronomi ve Mutfak Sanatları veya Gastronomi alanıyla ilgili olan; Gıda, Turizm ve Pazarlama alanlarına ait bilimsel araştırma, inceleme ve proje çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak;
ç) Alandaki güncel bilgi ve gelişmeleri hedef kitleye aktarmak,
d) Alandaki sorunların tartışılmasına uygun bir zemin oluşturmak,
e) Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gıda, Turizm ve Pazarlama ile ilgili literatüre katkı sunmak.
Cappadocia Journal of Gastronomy, Food and Tourism Studies dergisinde sürdürülebilirlik odağında araştırmaya, incelemeye, değerlendirmeye veya tartışmaya dayanan, Gastronomi, Gıda, Turizm ve Pazarlama alanlarına ait özgün bilimsel makaleler yayımlanır.