ULUSLARARASI ÇOCUK EDEBİYATI VE EĞİTİM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ (ÇEDAR) YAYIM VE YAZIM KURALLARI
Genel İlkeler
1. Uluslararası Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Araştırmaları Dergisi (ÇEDAR), uluslararası hakemli bir dergi olup özel sayılar dışında yılda üçer aylık dönemler hâlinde yayımlanır.
2. Yazının Uluslararası Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Araştırmaları Dergisi'ne (ÇEDAR) makale takip sistemi aracılığıyla yüklenmesi, yayım için başvuru olarak kabul edilir. Yazılar için telif ücreti ödenmez.
3. Uluslararası Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Araştırmaları Dergisi'nde (ÇEDAR) yayımlanan yazıların içerikleriyle ilgili her türlü yasal sorumluluk, yazarına aittir.
4. Uluslararası Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Araştırmaları Dergisi (ÇEDAR), gönderilen yazılarda düzeltme yapmak, yazıları yayımlamak ya da yayımlamamak hakkına sahiptir.
5. Yayım dili Türkçe olmakla birlikte, gerekli ve uygun görüldüğü durumlarda, diğer dillerde yazılara yer verilmesi de mümkündür.
6. Makale takip sistemine yüklenecek olan makalenin başında 200-300 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce özet, 3-5 kelimelik anahtar kelime / keywords ; Türkçe ve İngilizce başlığa yer verilmelidir.
7. Makale yayıma kabul edildikten sonra makalenin sonunda ‘’Structured Abstract’’ başlığı altında en az 500 kelimeden oluşan yapılandırılmış İngilizce özet eklenmesi gerekmektedir. İngilizce özet kendi içerisinde ‘’Introduction, Methods, Results and Discussions’’ bölümlerinden oluşmalıdır.
8. Yazının başlığının altında yazar adı, unvanı, görev yaptığı kurum ve kendisine ulaşılabilecek e-posta adresi gibi bilgilere yer verilmemelidir. Yazıların hangi akademisyen tarafından sisteme eklendiği ya da dergiye gönderildiği, sistem yöneticisi tarafından zaten görülebildiğinden, bu bilgiler, yazılar hakem sürecinden geçtikten sonra, yazıya editör tarafından eklenecektir.
9. Yazılar, mutlaka "Uluslararası Çocuk Edebiyatı ve Eğitim Araştırmaları Dergisi Dergi Şablonu"na uygun bir şekilde düzenlenmiş olarak gönderilmelidir. Dergi şablonuna göre düzenlenmeyen çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Sayfa Düzeni
Yazılar, Microsoft Word programında yazılmalı ve sayfa yapıları aşağıdaki gibi düzenlenmelidir:
Kâğıt Boyutu: A4 Dikey
Üst Kenar Boşluk: 2,5 cm
Alt Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sol Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sağ Kenar Boşluk: 2,5 cm
Yazı Tipi: Times News Roman
Yazı Tipi Stili: Normal
Boyutu (normal metin): 11
Boyutu (dipnot metni): 9
Tablo-grafik: 10
Paragraf aralığı: Önce 6 nk, sonra 0 nk (Tablo ve grafiklerde önce ve sonra 0 nk) ayarlanmalıdır.
Satır aralığı: ‘’Tek (1)’’
Yazılarda sayfa numarası, üst bilgi ve alt bilgi gibi ayrıntılara yer verilmemelidir.
Makale içerisindeki başlıklar koyu, her bir kelimesinin sadece ilk harfi büyük, sola dayalı olmalı, başka hiçbir biçimlendirmeye yer verilmemelidir.
İmla ve noktalama açısından, makalenin ya da konunun zorunlu kıldığı özel durumlar dışında, Türk Dil Kurumunun İmla Kılavuzu esas alınmalıdır.
Makalede atıf sistemi olarak APA kullanılmalıdır. Makalenin sonunda mutlaka kaynakça bulunmak zorundadır.
Yazar, dergiye Doçent veya Profesör olmak koşuluyla iki hakem sunmalıdır.
Yazarların makale dosyalarını sisteme yüklerken, etik beyan formu ile telif hakkı devir formunu da yüklemeleri gerekmektedir. Bu formlar aşağıdan indirilebilir.
International Journal of Children's Literature and Education Researches