Bu çalışmada, pazarlama disiplini kapsamında tüketicilerin yemek yeme
deneyimleri ele alınmıştır. Bireyselleştirilmiş yemek yeme deneyiminin
bileşenlerini tanımlamak çalışmanın temel problem alanını oluşturmaktadır.
Bu amaçla kolayda örnekleme yöntemiyle ulaşılan 403 tüketiciye anket
uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda bireyselleştirilmiş yemek yeme
deneyimi bileşenleri; estetik boyut (tabak, yemek, mekan ve ambiyans
estetiği), duygusal tatmin boyutu, ruhsal boyut, entelektüel boyut, iç kaynak
boyutu, aktivite boyutu ve ekonomik boyut olarak ortaya konulmuştur.
Yemek Yeme Deneyimi, Yemek Yeme Deneyimi Bileşenleri, Bireyselleştirilmiş Yemek Yeme Deneyimi
With this work, the consumers' dining experiences within the scope of
marketing disciplineare discussed. Defining the components of customized
dining experience constitutes the main problem area of the study. For this
purpose, 403 consumer questionnaires were used which were reached by
sampling method. As a result of the analyzes made, the components of the
customized dining experience area esthetic dimension (plate, food, space and
ambiance esthetics), emotional satisfaction dimension, spiritual dimension,
intellectual dimension, internal resource dimension, activity dimension and
economic dimension.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 27 Aralık 2017 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2017, Cilt 1, Sayı 1 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria376165, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2017}, volume = {1}, number = {1}, pages = {12 - 25}, title = {A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience}, key = {cite}, author = {Sünnetçioğlu, Ayşe and Doğdubay, Murat} } |
APA | Sünnetçioğlu, A. & Doğdubay, M. (2017). A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 1 (1) , 12-25 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/33971/376165 |
MLA | Sünnetçioğlu, A. , Doğdubay, M. "A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 1 (2017 ): 12-25 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/33971/376165> |
Chicago | Sünnetçioğlu, A. , Doğdubay, M. "A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 1 (2017 ): 12-25 |
RIS | TY - JOUR T1 - A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience AU - Ayşe Sünnetçioğlu , Murat Doğdubay Y1 - 2017 PY - 2017 N1 - DO - T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 12 EP - 25 VL - 1 IS - 1 SN - 2602-4144- M3 - UR - Y2 - 2017 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience %A Ayşe Sünnetçioğlu , Murat Doğdubay %T A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience %D 2017 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 1 %N 1 %R %U |
ISNAD | Sünnetçioğlu, Ayşe , Doğdubay, Murat . "A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 1 / 1 (Aralık 2017): 12-25 . |
AMA | Sünnetçioğlu A. , Doğdubay M. A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2017; 1(1): 12-25. |
Vancouver | Sünnetçioğlu A. , Doğdubay M. A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2017; 1(1): 12-25. |
IEEE | A. Sünnetçioğlu ve M. Doğdubay , "A Research About Determination The Dimensions Of Customized Dining Experience", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 1, sayı. 1, ss. 12-25, Ara. 2017 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.