Çalışmanın amacı otel yöneticilerinin kullandıkları güç kaynaklarının işgörenlerin örgütsel sinizm algıları üzerine etkisinin var olup olmadığının belirlenmesidir. Bu doğrultuda İstanbul’da faaliyet gösteren 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerindeki işgörenlere anket uygulanmıştır. Geri dönüşü sağlanan anketlerin 273 tanesi analiz yapmaya uygun bulunmuştur. Toplanan anketler SPSS programına girilerek analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular sonucunda yöneticilerin kullandıkları güç kaynaklarının işgörenlerin örgütsel sinizm algıları üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Güç kaynaklarından ödüllendirme gücü, karizmatik güç ve uzmanlık gücü örgütsel sinizmi negatif yönde etkilerken, yasal güç ise örgütsel sinizmi pozitif yönde etkilemektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Ekim 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 3 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria555405, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {3}, pages = {411 - 436}, doi = {10.32958/gastoria.555405}, title = {Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi}, key = {cite}, author = {Liceli, Mehmet Tahsin and Hassan, Azize} } |
APA | Liceli, M. T. & Hassan, A. (2019). Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , Vol. 3 No.3 , 411-436 . DOI: 10.32958/gastoria.555405 |
MLA | Liceli, M. T. , Hassan, A. "Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 411-436 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/50020/555405> |
Chicago | Liceli, M. T. , Hassan, A. "Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 411-436 |
RIS | TY - JOUR T1 - Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi AU - Mehmet TahsinLiceli, AzizeHassan Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.555405 DO - 10.32958/gastoria.555405 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 411 EP - 436 VL - 3 IS - 3 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.555405 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.555405 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi %A Mehmet Tahsin Liceli , Azize Hassan %T Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 3 %R doi: 10.32958/gastoria.555405 %U 10.32958/gastoria.555405 |
ISNAD | Liceli, Mehmet Tahsin , Hassan, Azize . "Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 3 (Ekim 2019): 411-436 . https://doi.org/10.32958/gastoria.555405 |
AMA | Liceli M. T. , Hassan A. Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 411-436. |
Vancouver | Liceli M. T. , Hassan A. Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 411-436. |
IEEE | M. T. Liceli ve A. Hassan , "Otel Yöneticilerinin Kullandıkları Güç Kaynaklarının İşgörenlerin Örgütsel Sinizm Algıları Üzerine Etkisi", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 3, ss. 411-436, Eki. 2019, doi:10.32958/gastoria.555405 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.