Destinations are very important areas in terms of tourism where tourism activities can be realized. The aim of the study is to propose a new approach to literature studies on destination marketing. Considering that the destinations have similar touristic products, marketing a destination is a process that requires irritability. In the literature on destination marketing, it is seen that supply sources are examined by using SWOT analysis in destination, but the demand for destination is not taken into consideration as much as supply sources. In the study, it is emphasized that demand and supply should be taken into consideration in destination marketing studies. In addition, a new approach has been proposed in order to market destinations more efficiently. The study is a qualitative study and it has been prepared from the secondary data sources by document review and expert opinion.
Çağımızda destinasyonlar turizm etkinliklerinin gerçekleştirilebildiği, turistik açıdan oldukça önemli alanlardır. Bu çalışmanın amacı, destinasyon pazarlaması konusunda yapılan alanyazın çalışmalarına yeni bir yaklaşım önerisi getirmektir. Destinasyonların çoğu zaman benzer turistik ürünlere sahip olduğu düşünüldüğünde, bir destinasyonun pazarlanması titizlik gerektiren bir süreç olarak ele alınabilir. Destinasyon pazarlaması ile ilgili yazında, destinasyonda genellikle SWOT analizi yapılarak arz kaynaklarının incelendiği, ancak destinasyona gelebilecek talep kısmının arz kaynakları kadar dikkate alınmadığı görülmektedir. Çalışmada; bundan sonra yapılacak olan destinasyon pazarlaması çalışmalarında arz ile birlikte talebin de dikkate alınması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca destinasyonların daha verimli pazarlanabilmesi adına yeni bir yaklaşım önerilmiştir. Bu çalışma nitel nitelikli bir araştırma olmakla birlikte, ikincil veri kaynaklarından doküman incelemesi ve uzman görüşünden yararlanılarak hazırlanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Ekim 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 3 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria576842, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {3}, pages = {400 - 410}, doi = {10.32958/gastoria.576842}, title = {Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi}, key = {cite}, author = {Dülgaroğlu, Oğuzhan and Aydemir, Burhan and Avcıkurt, Cevdet} } |
APA | Dülgaroğlu, O. , Aydemir, B. & Avcıkurt, C. (2019). Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , Vol. 3 No.3 , 400-410 . DOI: 10.32958/gastoria.576842 |
MLA | Dülgaroğlu, O. , Aydemir, B. , Avcıkurt, C. "Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 400-410 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/50020/576842> |
Chicago | Dülgaroğlu, O. , Aydemir, B. , Avcıkurt, C. "Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 400-410 |
RIS | TY - JOUR T1 - Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi AU - OğuzhanDülgaroğlu, BurhanAydemir, CevdetAvcıkurt Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.576842 DO - 10.32958/gastoria.576842 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 400 EP - 410 VL - 3 IS - 3 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.576842 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.576842 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi %A Oğuzhan Dülgaroğlu , Burhan Aydemir , Cevdet Avcıkurt %T Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 3 %R doi: 10.32958/gastoria.576842 %U 10.32958/gastoria.576842 |
ISNAD | Dülgaroğlu, Oğuzhan , Aydemir, Burhan , Avcıkurt, Cevdet . "Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 3 (Ekim 2019): 400-410 . https://doi.org/10.32958/gastoria.576842 |
AMA | Dülgaroğlu O. , Aydemir B. , Avcıkurt C. Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 400-410. |
Vancouver | Dülgaroğlu O. , Aydemir B. , Avcıkurt C. Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(3): 400-410. |
IEEE | O. Dülgaroğlu , B. Aydemir ve C. Avcıkurt , "Turizm Sektöründe Destinasyon Pazarlaması Üzerine Bir Yaklaşım Önerisi", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 3, ss. 400-410, Eki. 2019, doi:10.32958/gastoria.576842 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.