Gastronomi yerleşikler ve bölgeyi ziyaret eden turistler arasında önemli bir bağ oluşturmasının yanı sıra somut olmayan kültürel değerlerin de aktarılmasına yardımcı olmaktadır. Gastronomi turizmi kapsamında yiyecekler, bölgeye turistlerin gelmesi için önemli bir çekim unsuru hatta başlı başına bir destinasyon tercihi olabilmektedir. Bu nedenle bölgesel kimliğin unsurlarını taşıyan yiyeceklerin coğrafi işaret alarak tescillenmesi destinasyonun gastronomi imajını güçlendirmesi açısından önemlidir. Bu kapsamda araştırma Akdeniz bölgesinde bulunan ve www.tripadvisor.com’a göre takip edilen yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilmiştir.
Gastronomi yerleşikler ve bölgeyi ziyaret eden turistler arasında önemli bir bağ oluşturmasının yanı sıra somut olmayan kültürel değerlerin de aktarılmasına yardımcı olmaktadır. Gastronomi turizmi kapsamında yiyecekler, bölgeye turistlerin gelmesi için önemli bir çekim unsuru hatta başlı başına bir destinasyon tercihi olabilmektedir. Bu nedenle bölgesel kimliğin unsurlarını taşıyan yiyeceklerin coğrafi işaret alarak tescillenmesi destinasyonun gastronomi imajını güçlendirmesi açısından önemlidir. Bu kapsamda araştırma Akdeniz bölgesinde bulunan ve www.tripadvisor.com’a göre takip edilen yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria571657, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {861 - 871}, doi = {10.32958/gastoria.571657}, title = {Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği}, key = {cite}, author = {Yazıcıoğlu, İrfan and Işın, Alper and Yalçın, Eren} } |
APA | Yazıcıoğlu, İ. , Işın, A. & Yalçın, E. (2019). Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 861-871 . DOI: 10.32958/gastoria.571657 |
MLA | Yazıcıoğlu, İ. , Işın, A. , Yalçın, E. "Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 861-871 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/571657> |
Chicago | Yazıcıoğlu, İ. , Işın, A. , Yalçın, E. "Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 861-871 |
RIS | TY - JOUR T1 - Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği AU - İrfanYazıcıoğlu, AlperIşın, ErenYalçın Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.571657 DO - 10.32958/gastoria.571657 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 861 EP - 871 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.571657 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.571657 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği %A İrfan Yazıcıoğlu , Alper Işın , Eren Yalçın %T Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.571657 %U 10.32958/gastoria.571657 |
ISNAD | Yazıcıoğlu, İrfan , Işın, Alper , Yalçın, Eren . "Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 861-871 . https://doi.org/10.32958/gastoria.571657 |
AMA | Yazıcıoğlu İ. , Işın A. , Yalçın E. Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 861-871. |
Vancouver | Yazıcıoğlu İ. , Işın A. , Yalçın E. Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 861-871. |
IEEE | İ. Yazıcıoğlu , A. Işın ve E. Yalçın , "Coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Akdeniz bölgesi örneği", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 861-871, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.571657 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.