Bu çalışma toplu yemek tüketicilerinin yemeğe yönelik genel memnuniyet düzeylerini belirlemeyi amaçlamıştır. Çalışmanın verileri İstanbul’da faaliyet gösteren bir kurumun yemekhanelerinde hizmet alımı sürecinde elde edilmiştir. Çalışma sürecinde 920 katılımcıya ulaşılmış eksik ve özensiz doldurulan anketler elenerek geriye kalan 833 veriyle analizler yapılmıştır. Analizler sonucunda katılımcıların yemeğe yönelik genel memnuniyet düzeylerinin cinsiyet, yaş, unvan ve hizmet aldıkları yemekhaneye göre farklılaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu farklılaşmada hijyen açısından kadınların memnuniyet ortalamalarının daha düşük olduğu, porsiyon miktarı, çeşit sayısı ve genel memnuniyet açısından ise 26-35 yaş aralığında olanların diğer gruplardan ayrıştığı, bu yaş aralığındakilerin ortalamalarının diğerlerine göre daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Genel hijyen algısının yemek hizmeti alınan yere göre değerlendirilmesinde ise yerinde üretimle yemek hizmeti alanların algı düzeylerinin diğerlerine oranla daha düşük olduğu belirlenmiştir.
Toplu yemek tüketimi, memnuniyet algısı, catering, endüstriyel yemek üretimi, toplu beslenme
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Mart 2020 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2020, Cilt 4, Sayı 1 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria702854, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2020}, volume = {4}, number = {1}, pages = {121 - 135}, doi = {10.32958/gastoria.702854}, title = {Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma}, key = {cite}, author = {Şen, Mehmet Akif and Şimşek, Mehmet} } |
APA | Şen, M. A. & Şimşek, M. (2020). Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 4 (1) , 121-135 . DOI: 10.32958/gastoria.702854 |
MLA | Şen, M. A. , Şimşek, M. "Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 121-135 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/53490/702854> |
Chicago | Şen, M. A. , Şimşek, M. "Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 121-135 |
RIS | TY - JOUR T1 - Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma AU - Mehmet AkifŞen, MehmetŞimşek Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - doi: 10.32958/gastoria.702854 DO - 10.32958/gastoria.702854 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 121 EP - 135 VL - 4 IS - 1 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.702854 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.702854 Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma %A Mehmet Akif Şen , Mehmet Şimşek %T Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma %D 2020 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 4 %N 1 %R doi: 10.32958/gastoria.702854 %U 10.32958/gastoria.702854 |
ISNAD | Şen, Mehmet Akif , Şimşek, Mehmet . "Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 / 1 (Mart 2020): 121-135 . https://doi.org/10.32958/gastoria.702854 |
AMA | Şen M. A. , Şimşek M. Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(1): 121-135. |
Vancouver | Şen M. A. , Şimşek M. Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(1): 121-135. |
IEEE | M. A. Şen ve M. Şimşek , "Toplu Yemek Tüketicilerinin Yemeğe Yönelik Genel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 4, sayı. 1, ss. 121-135, Mar. 2020, doi:10.32958/gastoria.702854 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.