BibTex RIS Kaynak Göster

Some Physical and Chemical Properties of Myrtle (Myrtus communis L.) Fruits (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998
https://izlik.org/JA25HZ87MK

Öz

Some physical and chemical properties of the myrtle fruits in different size and colour, harvested in İçel (Büyükeceli-Gülnar) were determined. Anthociyanins were found in the violet fruits. Tannin content in the violet fruits was more than white ones. Titratable acidity in both size of fruits was same and was much higher than white fruits. The fruits have potential for the minerals, especially high content of K.

Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998
https://izlik.org/JA25HZ87MK

Öz

İçel’den (Büyükeceli-Gülnar) toplanan farklı büyüklük ve renklerdeki mersin (Myrtus communis L.) meyvelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Mor meyvelerde antosiyanin tespit edilirken beyaz renklide bulunmamıştır. Mor meyvelerde tanen miktarı beyazlara göre oldukça yüksektir. Titrasyon asitliği mor meyvelerde aynı olup, beyaza göre yüksektir. Meyveler mineral bakımından zengindir ve en yüksek olarak potasyum belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Musa Özcan Bu kişi benim

Mehmet Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
IZ https://izlik.org/JA25HZ87MK
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özcan, M., & Akbulut, M. (1998). Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda, 23(2). https://izlik.org/JA25HZ87MK
AMA 1.Özcan M, Akbulut M. Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA. 1998;23(2). https://izlik.org/JA25HZ87MK
Chicago Özcan, Musa, ve Mehmet Akbulut. 1998. “Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 23 (2). https://izlik.org/JA25HZ87MK.
EndNote Özcan M, Akbulut M (01 Nisan 1998) Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. Gıda 23 2
IEEE [1]M. Özcan ve M. Akbulut, “Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”, GIDA, c. 23, sy 2, Nis. 1998, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA25HZ87MK
ISNAD Özcan, Musa - Akbulut, Mehmet. “Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda 23/2 (01 Nisan 1998). https://izlik.org/JA25HZ87MK.
JAMA 1.Özcan M, Akbulut M. Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA. 1998;23. Available at https://izlik.org/JA25HZ87MK.
MLA Özcan, Musa, ve Mehmet Akbulut. “Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri”. Gıda, c. 23, sy 2, Nisan 1998, https://izlik.org/JA25HZ87MK.
Vancouver 1.Musa Özcan, Mehmet Akbulut. Mersin (Myrtus communis L.) Meyvesinin bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. GIDA [Internet]. 01 Nisan 1998;23(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA25HZ87MK

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.