BibTex RIS Kaynak Göster

Vitamin Retention of Foods Cooked in Double Based Stainless Steel and Conventional Pots (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990
https://izlik.org/JA97EU69AF

Öz

In this paper, vitamin retention of foods cooked in conventional pots with that cooked in double based stainless steel pots (DBS) more recently commercialized in Turkey are compared. The vitamin losses in the foods cooked in DBS pots were lower than the foods cooked in conventional pots. According to these results, the use of DBS pots in cooking of foods are recommended.

Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990
https://izlik.org/JA97EU69AF

Öz

Bu çalışmada, Türkiye’de ticari olarak yeni geliştirilen çift tabanlı çelik tencereler ile konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdaların vitamin düzeyleri karşılaştırılmıştır. Çift tabanlı çelik tencerelerde pişirilen gıdalardaki vitamin kayıpları, konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdalardan daha az olmaktadır. Bu nedenle, gıdaların pişirilmeleri sırasında çift tabanlı çelik tencerelerin kullanılması önerilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Mahir Çolakoğlu Bu kişi benim

Semih Ötleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1990
IZ https://izlik.org/JA97EU69AF
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çolakoğlu, M., & Ötleş, S. (1990). Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda, 15(3). https://izlik.org/JA97EU69AF
AMA 1.Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA. 1990;15(3). https://izlik.org/JA97EU69AF
Chicago Çolakoğlu, Mahir, ve Semih Ötleş. 1990. “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15 (3). https://izlik.org/JA97EU69AF.
EndNote Çolakoğlu M, Ötleş S (01 Haziran 1990) Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda 15 3
IEEE [1]M. Çolakoğlu ve S. Ötleş, “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”, GIDA, c. 15, sy 3, Haz. 1990, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EU69AF
ISNAD Çolakoğlu, Mahir - Ötleş, Semih. “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15/3 (01 Haziran 1990). https://izlik.org/JA97EU69AF.
JAMA 1.Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA. 1990;15. Available at https://izlik.org/JA97EU69AF.
MLA Çolakoğlu, Mahir, ve Semih Ötleş. “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda, c. 15, sy 3, Haziran 1990, https://izlik.org/JA97EU69AF.
Vancouver 1.Mahir Çolakoğlu, Semih Ötleş. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA [Internet]. 01 Haziran 1990;15(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EU69AF

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.